Σέβομαι τη γνώμη όλων άσχετα εάν συμφωνώ. Τα σχόλιά σας δεν πρέπει να είναι υβριστικά και προσβλητικά. arismesx@gmail.com Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://sites.google.com/site/eleutheriastegnome/


Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.
Γιάννης Ρίτσος





Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μπιν Λάντεν

Έτυχε να ανοίξω την τηλεόραση ξημερώματα χθες στις 2 του μηνός. Σε κάποιο κανάλι είχαν αποκλειστικό ρεπορτάζ για το θάνατο του Μπίν Λάντεν και για την ανακοίνωση που θα έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ευτυχώς, τώρα θα κοιμόμαστε όλοι μας ήσυχοι, ο επικηρυγμένος  τρομοκράτης είναι πλέον νεκρός και η τρομοκρατία έλαβε ένα πολύ σοβαρό πλήγμα, δεν κινδυνεύουμε, ο μεγάλος <<κακός>> δεν υπάρχει . Άκουσα και είδα χαρούμενους Αμερικανούς πολίτες που βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν, που πολύ πιθανόν να είναι οι ίδιοι που διαδήλωναν για την επιστροφή των στρατιωτών τους. Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, όλα έχουν τακτοποιηθεί.
Κανείς δεν αναφέρθηκε για το <<κατασκεύασμα>> που λέγεται Μπίν Λάντεν. Τον εκπαιδευμένο από τους Αμερικανούς πράκτορα - όπως τα ίδια ΜΜΕ έλεγαν κάποτε – που τον χρησιμοποιούσαν εκεί που αυτοί ήθελαν και όταν τους βόλευε η κατάσταση. Ούτε και για τις Αμερικανικές <<Ειρηνευτικές>> δυνάμεις που είναι ακόμη και σήμερα στο Αφγανιστάν. Μετά το θάνατο του <<κακού>> θα αποχωρήσουν άραγε?  Και αν αποχωρήσουν ποια χώρα έχει σειρά να τη βάλουν σε τάξη οι καλοί <<Σαμαρείτες>>? Η μήπως τώρα οι Ταλιμπάν θα αλλάξουν? Αλλά αν αλλάξουν αυτοί μήπως να πήγαιναν και στην Αλβανία για τους Ουτσεκάδες, στην Τουρκία για τους Γκρίζους Λύκους, στα μουσουλμανικά κράτη για τους Τζιχάντ, στη Μέση Ανατολή για το Παλαιστινιακό, στην Κύπρο για την Ελληνοτουρκική διαμάχη, στην Ιρλανδία για τον IRA και σε τόσες άλλες χώρες που έχουν τα δικά τους προβλήματα?
Απ` όλα αυτά που βλέπω και ακούω ένα μόνο καταλαβαίνω, πως χωρίς όφελος δεν γίνεται ποτέ τίποτα.     

2 σχόλια: