Σέβομαι τη γνώμη όλων άσχετα εάν συμφωνώ. Τα σχόλιά σας δεν πρέπει να είναι υβριστικά και προσβλητικά. arismesx@gmail.com Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://sites.google.com/site/eleutheriastegnome/


Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.
Γιάννης Ρίτσος





Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ


Έχω σιχαθεί να βλέπω-ακούω αναρτήσεις, γνώμες και σχόλια από ανθρώπους-κριτές που δε γνωρίζουν πλην όμως γίνονται ειδήμονες. Το να πει κάποιος τη γνώμη του είναι θεμιτό, το να την επιβάλει είναι ότι πιο ηλίθιο και φασιστικό. Τις τρεις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει, ακούσει και δει τους πιο άσχετους να ανάγονται –από μόνοι τους- σε εμπειρογνώμονες και παντογνώστες. Υπάρχει ακόμη ένας νεκρός από λαθρομετανάστες και αυτοί το βιολί τους. Στο τέλος είναι ικανοί να τους ζητήσουν συγνώμη εκ μέρους του Ελληνικού λαού. Πολλές κατηγορίες εργαζομένων υποφέρουν από τους ‘’ αόρατους’’ αυτούς ανθρώπους, ολόκληρες γειτονιές έχουν χάσει το ρυθμό τους, η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη και αυτοί στον κόσμο τους. Το καλύτερο όλων είναι πως αν διαμαρτυρηθείς αυτόματα είσαι φασίστας. Βέβαια όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των ‘’αδύνατων μεταναστών’’ είναι κάτοικοι άλλων περιοχών, ιδιοκτήτες καταστημάτων σε περιοχές που ούτε περαστικοί δεν είναι οι ‘’αδύνατοι μετανάστες’’. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που παίρνουν τόσο παχουλούς μισθούς για να σκίζονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, που για τους περισσότερους εργαζόμενους είναι οι απολαβές μηνών.
  Την επόμενη της δολοφονίας είχαμε και ένα περιστατικό ξυλοδαρμού από τις δυνάμεις καταστολής της Αστυνομίας. Άμεσα έτρεξαν οι ‘’ειδικοί’’ να δικάσουν και καταδικάσουν. Κανείς απ` όλους αυτούς δεν αναρωτήθηκε τι είχε προηγηθεί, πως έφτασαν σ` αυτό το σημείο οι υπαίτιοι. Θα συμφωνήσω ότι υπήρξε υπερβολή. Φυσικά δεν επικροτώ αυτή τους την πράξη, από την άλλη όμως σκέφτομαι μήπως, λέω μήπως προηγήθηκε κάτι το οποίο δεν το γνωρίζουμε; Όλοι μας είδαμε το βίντεο του ξυλοδαρμού και μόνο. Κάποια δευτερόλεπτα ή λεπτά πριν; Όταν δε γνωρίζουμε κάτι δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα. Παρ’ όλα αυτά έτρεξαν οι ειδικοί να ‘’θάψουν’’ στην κυριολεξία τους εμπλεκόμενους για τον ξυλοδαρμό που είχε σαν αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου και να κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η ζωή του. Την ίδια ευαισθησία αυτών των ατόμων δεν την είδα την προηγούμενη μέρα που υπήρξε απώλεια ζωής, αντίθετα είδα συμπάθεια για τους λαθρομετανάστες  που ήταν οι δράστες και κατηγορίες για όσους θέλησαν να εκδηλώσουν την οργή τους για το συμβάν.          
Από τη μια πλευρά ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του, από την άλλη χαροπαλεύει ένας άλλος συνάνθρωπός μας. Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι η ανθρώπινη ζωή και αξία και το πώς θα μπορέσουμε να τη διαφυλάξουμε και να αφήσουμε κατά μέρους τις ιδεολογικές μας διαφορές. Στο κάτω-κάτω άλλοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας και σ’ αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου