Σέβομαι τη γνώμη όλων άσχετα εάν συμφωνώ. Τα σχόλιά σας δεν πρέπει να είναι υβριστικά και προσβλητικά. arismesx@gmail.com Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://sites.google.com/site/eleutheriastegnome/


Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.
Γιάννης Ρίτσος

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΓΝΟΟΝΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

Αγνόησαν τις διαταγές. Από το κέντρο τους έλεγαν να περιμένουν τους πυροσβέστες, «μην προβείτε σε καμία ενέργεια που μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική σας ακεραιότητα».
Χανόταν πολύτιμος χρόνος. Ίσως θα ήταν πολύ αργά. Υπήρχε πολύ κίνηση στους δρόμους. Ο χρόνος της σκέψης είχε περάσει για εκείνους. Το είχαν αποφασίσει. Χωρίς κανέναν εξοπλισμό ρίχτηκαν στις φλόγες. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα έβγαιναν με το 9χρονο αγόρι στην αγκαλιά.
Όλα συνέβησαν μία Πέμπτη, στις 12:00 το μεσημέρι, στις 19 Μαΐου, στην οδό Κολχίδος στους Αμπελοκήπους. Είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας. Τέσσερις ειδικοί φρουροί της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ, περιπολούσαν στην περιοχή και είδαν τους καπνούς που έβγαιναν από το εσωτερικό του.
Στην άκρη του μπαλκονιού είδαν το 9χρονο αγόρι να φωνάζει βοήθεια. Η μητέρα του ωρυόταν, καλώντας και εκείνη σε βοήθεια. Παρακαλούσε γείτονες, περαστικούς και αστυνομικούς να βοηθήσουν το παιδί της.
Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν και εκείνοι την πυροσβεστική, επισημαίνοντας ότι υπάρχει εγκλωβισμένο παιδί στο μπαλκόνι να φέρουν και κλιμακοφόρο. Το είχαν ήδη κάνει και ένοικοι της πολυκατοικίας.
Οι φωνές του παιδιού γίνονταν ολοένα και πιο πνιχτές εξαιτίας του μαύρου καπνού που πύκνωνε. Οι τέσσερις νεαροί ειδικοί φρουροί της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ, το είχαν αποφασίσει. Πήραν μερικούς πυροσβεστήρες στα χέρια, ανέβασαν το κασκόλ λαιμού στη μύτη, πήγαν στον 4ο όροφο και μπήκαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα.
΄

Κάποιοι άνοιγαν δρόμο με τους πυροσβεστήρες και οι άλλοι πήγαν προς το μπαλκόνι για να πάρουν το παιδί. Πράγματι μερικά δευτερόλεπτα αργότερα είχαν φθάσει κοντά του. Το πήραν αγκαλιά. Ένας αστυνομικός του έριξε μία μπλούζα στο πρόσωπο, και με τον ίδιο τρόπο που μπήκαν κατάφεραν να βγουν αφού πέρασαν μέσα από τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς.
 Τα είχαν καταφέρει.
Η «ανταμοιβή» τους ήταν γραμμένη στο πρόσωπο του 9χρονου αγοριού και της μητέρας του, που το έκλεισε στην αγκαλιά της. 

Τέτοιου είδους συμβάντα είναι καθημερινά, δεν παρουσιάζουν όμως ενδιαφέρων – αν εξαιρέσουμε τη μητέρα του παιδιού – γι` αυτό και δεν τα προβάλουν. Πουλάει καλύτερα ο ``κακός μπάτσος``.

1 σχόλιο:

  1. Δεν "ακούσαμε τίποτα" φίλε. Δεν ακούσαμε γιατί η είδηση "δεν πουλάει".
    Το καλό δεν πουλάει.
    Ο όχλος θέλει αίμα για να ικανοποιήσει το άρρωστο πάθος του.
    Για τούτο και μόνο τον Λόγο, είμαι υπέρμαχος της Στρατιωτικής Διακυβέρνησης της χώρας,από λίγους αλλά άριστους Στρατιωτικούς ηγέτες, οι οποίοι θα είναι ΑΡΙΣΤΟΙ-ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ-ΔΙΚΑΙΟΙ συνδράμοντας τα μέγιστα, ούτως ώστε καθαρίσει η Ελλάδα από όλα τα κατακάθια που θέλουν να φέρουν τον τίτλο του "Ελληνα πολίτη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή