Σέβομαι τη γνώμη όλων άσχετα εάν συμφωνώ. Τα σχόλιά σας δεν πρέπει να είναι υβριστικά και προσβλητικά. arismesx@gmail.com Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://sites.google.com/site/eleutheriastegnome/


Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.
Γιάννης Ρίτσος





Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

19χρονη Αφγανή.




Σοκ προκαλεί η ιστορία μιας 19χρονης Αφγανής, της οποίας έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά, επειδή, σύμφωνα με τους νόμους των Ταλιμπάν, «ντρόπιασε» την οικογένεια του άνδρα της.

«Όταν μου έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά, λιποθύμησα», είπε η 19χρονη Bibi Aisha σε συνέντευξή της στο CNN. «Ένιωσα ξαφνικά πολύ κρύο νερό στη μύτη μου, άνοιξα τα μάτια μου και δεν μπορούσα να δω από το αίμα στα μάτια μου», θυμάται.

Ήταν μια πράξη τιμωρίας των Ταλιμπάν, επειδή δεν άντεξε άλλο τη σκλαβιά και την κακοποίηση στο σπίτι του άνδρα της και «το’ σκασε».
Η ιστορία της ξεκινά από τα οκτώ της χρόνια. Ο πατέρας της είχε υποσχεθεί το «χέρι» της, καθώς και της αδελφής της, σε μία άλλη οικογένεια στο πλαίσιο της συμφωνίας «baad», που στον νόμο των Ταλιμπάν σημαίνει διευθέτηση μιας διαφωνίας ανάμεσα σε αντίπαλες οικογένειες.

Στα 16 της, λοιπόν, «παραδόθηκε» στον πατέρα του μέλλοντα συζύγου της και στους 10 αδελφούς του, που όλοι τους είναι μέλη των εξτρεμιστών στην επαρχία Oruzgan. Η Aisha δεν γνώρισε καν τον γαμπρό, ο οποίος πολεμούσε στο Πακιστάν. «Πέρασα δύο χρόνια μαζί τους και έγινα σκλάβα», είπε η νεαρή κοπέλα. Βασανισμένη και κακοποιημένη, δεν άντεξε άλλο και αποφάσισε να φύγει με τη βοήθεια δύο γειτονισσών της.

Ωστόσο, ακόμα και αυτές την εξαπάτησαν και προσπάθησαν να την πουλήσουν σε άλλον άνδρα.
Τελικά, και οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν και φυλακίσθηκαν. Η Aisha καταδικάσθηκε αρχικά σε τρία χρόνια κάθειρξη, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε πέντε μήνες. Το κακό είναι όμως ότι μετά την έκτισή της… επεστράφη στον πεθερό της.

Τότε γνώρισε για πρώτη φορά και τον σύζυγό της, ο οποίος την έσυρε στο δικαστήριο των Ταλιμπάν, επειδή ντρόπιασε την οικογένειά του. Η απόφαση ήταν να κοπούν η μύτη και τα αυτιά της, πράξη που έφερε εις πέρας ο ίδιος ο άνδρας της.

Η συγκλονιστική αυτή ιστορία απασχόλησε πολύ έντονα ανθρωπιστικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και έτσι πλέον η Aisha λαμβάνει την προστασία που αποζητούσε. Ωστόσο, το δράμα της 19χρονης φωτίζει τις απάνθρωπες συνθήκες ζωής για τις γυναίκες του Αφγανιστάν.




Την ανάρτηση όπως και το κείμενο τα βρήκα σε άλλη ιστοσελίδα.

5 σχόλια:

  1. Σίγουρα θα είναι η ίδια ιστοσελίδα που πρόσφερε και τις εικόνες και τα λόγια για τους γάμους των Παλαιστινίων με 8χρονες πιτσιρίκες...
    Πάντως πιστεύω πως η εμμονή σου στην ανεύρεση των αραβικών εγκλημάτων συνοδοιπορεί με το εβραϊκό μίσος και την εβραϊκή προπαγάνδα.
    Το μόνο που εμπέδωσα είναι ότι η σφαγή Αφγανών και Πακιστανών και...και...γίνεται προκειμένου να εγκαθιδρυθεί ο Άρειος πολιτισμός των μαφιόζων της Ευρώπης και της Αμερικής.

    Υ.Γ.
    Τέτοια κείμενα ένα μόνο στόχο έχουν: εγείρουν το μίσος εναντίον των μαυρούληδων στη χώρα μας και δικαιολογούν τη λευκή βία στις χώρες του τρίτου κόσμου.
    Σκέψου περισσότερο πώς μπορούν να λειτουργήσουν ανάμεσα στους συναδέλφους σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εβραϊκό μίσος και την εβραϊκή προπαγάνδα τη βλέπουμε καθημερινά, την έχουμε εμπεδώσει , (ας είναι καλά τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης). Αυτό όμως που δεν μας δείχνουν είναι οι "καημένοι" μαυρούληδες, το πόσο "καλοί" είναι, το πόσο καλά φέρονται σους όμοιούς τους και το πόσο νοιάζονται γι` αυτούς.
    ΟΧΙ, δεν δικαιολογώ τη "λευκή βία στις χώρες του τρίτου κόσμου" όπως και ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ τη βία των "μαυρούληδων" και τις ακραίες τιμωρίες τους, τιμωρίες που απευθύνονται σε άλλους "μαυρούληδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα πω πολλά.
    Στον δρόμο όταν περπατώ, βλέπω κατ'επανάληψη και με συχνότητα εξωφρενική "γκαστρωμένες Αλβανίδες", που σέρνουν καρότσια με μωρά.
    Βλέπω και γύφτο-Βούλγαρους ζητιάνους, που έχουν επανδρώσει κάθε φανάρι και διασταύρωση.
    Ισως θα έπρεπε να τους βρούμε δουλειά, στο δημόσιο, ή ενδεχομένως να τους διορίσουμε σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, ή να τους χορηγήσουμε σύνταξη πλήρη και ακόμα να τους χορηγήσουμε οικεία 100 τετραγωνικών και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
    Γιατί όχι αγαπητοί μου ,άνθρωποι είναι και αυτοί.
    Ισως θα έπρεπε να και τους συγγενείς τους από τις χώρες τους,'τώρα που το σκέπτομαι αυτό πρεέπει να γίνει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ως συνέπεια των ανωτέρω, σε εύθετο χρονικό διάστημα, εμείς θα είμαστε η μειονότητα...στην χώρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..αν σας αρέσει αυτό το αναπόφευκτο αποτέλεσμα, δηλαδή Ελλάδα αποτελούμενη από 80% αλλοδαπούς και το υπόλοιπο Ελληνες...λυπάμαι πραγματικά!

    Υ.Γ Συνήθως δεν γράφω με τόση μετριοπάθεια, (το προηγούμενο όνομά μου ήταν "Ϊησούς του Ναζή")),όμως πιστεύω ότι το συγκεκριμένο σχόλιο είναι συγκαταβατικό και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή