Σέβομαι τη γνώμη όλων άσχετα εάν συμφωνώ. Τα σχόλιά σας δεν πρέπει να είναι υβριστικά και προσβλητικά. arismesx@gmail.com Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://sites.google.com/site/eleutheriastegnome/


Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.
Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Ελεύθερους Πολιορκημένους της Γάζας από το Μεσολόγγι


Με στόχο την αποστολή πολλών μεγάλων καραβιών, που θα ξεφορτώσουν υλικό για την ανοικοδόμηση της Γάζας, στα τέλη του Απριλίου, η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», σε συνεργασία με το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή στο Μεσολόγγι εκδήλωση με θέμα: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 1826 – ΓΑΖΑ 2010.»
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στις δράσεις του «Φεστιβάλ Αλληλεγγύης» και άνοιξε με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου: «Γάζα ερχόμαστε» που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καρυπίδης και το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού, που αποτελεί την σημαντικότερη διάκριση στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, την προηγούμενη ημέρα.
Στην συνέχεια, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας του Ελληνικού και Παλαιστινιακού λαού και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο εγχείρημα.
Ακολούθησε ομιλία από τον συντονιστή της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», Βαγγέλη Πισία για τους στόχους του εγχειρήματος, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που μέσω τηλεφώνου, ο Μανώλης Γλέζος χαιρέτισε την εκδήλωση, αφού ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας δεν του επέτρεψε να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση όπως είχε προγραμματιστεί.
Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από τον Ψαραντώνη και τη Νίκη Ξυλούρη οι οποίοι με το δικό τους μοναδικό τρόπο κατάφεραν για δυο περίπου ώρες να καθηλώσουν αλλά και να «ξεσηκώσουν» με τις ερμηνείες τους το ακροατήριο.
Το εγχείρημα, τέλος, του σπασίματος του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας διοργανώνεται από κοινού με την οργάνωση «Free Gaza», την τουρκική ΜΚΟ IHH, καθώς και ΜΚΟ από την Ιρλανδία.


ΥΓ : Έχω πάρει καλές βάσεις δάσκαλε!!!


(Αναρτήθηκε από Messolonghi News Ηλεκτρονική Εφημερίδα Μεσολογγίου)

3 σχόλια:

 1. Ακολούθα λοιπόν τις βάσεις που σου έδωσε η ηρωική πατρίδα σου. Γιατί τις απεμπολείς ενίοτε;

  Στέκομαι κοντά σου σχεδόν σε όλα.
  Μόνο εκείνες οι ΜΚΟ μ' ενόχλησαν.

  Ψάξε να βρεις τι είναι οι ΜΚΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ζητώ να συγχωρήσεις την αμάθειά μου, αλλά εάν είναι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δεν καταλαβαίνω το λόγο που σ` ενόχλησαν από τη στιγμή που βοηθάνε συνανθρώπους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η απάντηση κοφτή:
  Είναι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που τις ταΐζουν οι Κυβερνήσεις...
  Το συμπέρασμα δικό σου, φίλε μου...
  Ψάξε το.

  ΑπάντησηΔιαγραφή