Σέβομαι τη γνώμη όλων άσχετα εάν συμφωνώ. Τα σχόλιά σας δεν πρέπει να είναι υβριστικά και προσβλητικά. arismesx@gmail.com Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://sites.google.com/site/eleutheriastegnome/


Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.
Γιάννης Ρίτσος

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012Επιστολή προφυλακισμένου ρομά, για τα γεγονότα στο Αιτωλικό
Τα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή Αιτωλικού άρχισαν με την συγκέντρωση κατοίκων του Αιτωλικού στη δυτική γέφυρα. Οι κάτοικοι αυτοί δεν είχαν ειρηνικό σκοπό αφού μαζί τους είχαν πυροβόλα όπλα, βόμβες μολότοφ, ξύλα, ρόπαλα κ.λπ.
Η πορεία τους προς την περιοχή που διέμεναν οι Ρομά, έφερε αυτούς σε θέση άμυνας υπερασπίζοντας την ζωή και την περιουσία τους. Οι κάτοικοι του Αιτωλικού πήγαν ενάντια στους Ρομά με πολεμικές διαθέσεις και όχι οι Ρομά ενάντια στους κατοίκους του Ατωλικού. Διεπράχθησαν ποινικά αδικήματα έτσι και από τις δύο πλευρές, αλλά δυστυχώς μόνο από την μια πλευρά έγιναν συλλήψεις και αυτές από την πιο αδύναμη πλευρά, δηλαδή τους Ρομά που ήταν σε άμυνα. Οι βόμβες μολότοφ και οι πυροβολισμοί από την πλευρά των κατοίκων του Αιτωλικού αγνοήθηκαν. Δεν υπήρξαν συλλήψεις από την πλευρά των κατοίκων του Αιτωλικού, όπου υπήρχε παραβατική συμπεριφορά τους, όπως παρακώλυση συγκοινωνιών, οπλοφορίας, οπλοχρησίας κ.λπ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποθράσυνση αυτών από την ατιμωρησία τους και φανερά πλέον με κράνη και ρόπαλα να μεταβούν έξω του δικαστικού μεγάρου Μεσολογγίου, δίνοντας, και χωρίς να ενοχληθούν από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, την εντύπωση ότι έχουν πάρει το Νόμο στα χέρια τους και μην υπολογίζοντας κανέναν πήγαν να σπάσουν την πόρτα του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.
Γιατί κ. Διευθυντά δύο μέτρα και δύο σταθμά; Θα μπορούσατε να κάνετε συλλήψεις προς παραδειγματισμό και να αποδείξετε ότι είσθε Αστυνομική Αρχή όλων των Ελλήνων και όχι να τιμωρείτε μόνο τους Ρομά λες και είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Πάρτε το υλικό των Μ.Μ.Ε., εάν δεν έχετε ιδία αντίληψη από τα γεγονότα και βρείτε τους πρωταίτιους των επεισοδίων αυτών, για να απονεμηθεί Δικαιοσύνη. Αυτό το κείμενο έχει γραφτεί προ δέκα ημερών, όμως αντί να υπάρξει ησυχία και περισυλλογή οι κάτοικοι του Αιτωλικού συνεχίζουν τις προκλήσεις και στις 29-8-2012 έριξαν στον οικισμό μας βόμβες μολότοφ και πέτρες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί είναι το Κράτος και εμείς ανυπεράσπιστοι πολίτες μέσα στη χώρα μας.
Εάν δεν είναι έτσι τα πράγματα αποδείξτε ότι όλοι είμαστε Έλληνες ίσοι με όλους έχοντες τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας ενός Ρομά, ο οποίος αγωνίζεται για την αποτροπή των συνεχιζόμενων επεισοδίων και προσπαθεί για την ειρηνική συμβίωση χωρίς έχθρες και συμπλοκές και μάλιστα χωρίς να φταίει στερήθηκε την ελευθερία του προσπαθώντας και μπαίνοντας στη μέση να αποτρέψει αυτά που έγιναν.

Κλειστές Φυλακές Αγίου Στεφάνου
Πάτρα 30-8-2012
Βασίλειος Μπέκος

Σχόλιο δικό μου :

 Αφορά την ανάρτηση << Video-σοκ: Νεαρός πυροβολεί κατά πολιτών στο Αιτωλικό >>
Θέλει να μας πείσει ότι είναι θύμα, πως ότι έγινε ήταν άμυνα, ότι δέχτηκε επίθεση, βούρκωσα!!! Το τι τραβά ο κόσμος από τους ρομά δεν το αναφέρει. Το κλέψιμο, τα ναρκωτικά, τη σεξουαλική παρενόχληση, το άβατο στον οικισμό, τα όπλα, τους εκβιασμούς, το παιχνίδι -πετροπόλεμο στους διερχόμενους-  των ανηλίκων, το βρίσιμο, τη ζητιανιά και τόσα άλλα δεν τα είδα στην επιστολή. Επιστολή την οποία σε καμία περίπτωση δεν έγραψε ο υπογράφων Ρομά.
Είναι πολλά που γνωρίζω και θέλω να πω, αλλά θα ασχοληθώ σε ξεχωριστή ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου