Σέβομαι τη γνώμη όλων άσχετα εάν συμφωνώ. Τα σχόλιά σας δεν πρέπει να είναι υβριστικά και προσβλητικά. arismesx@gmail.com Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://sites.google.com/site/eleutheriastegnome/


Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.
Γιάννης Ρίτσος





Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ηλίθιες γυναίκες. Είναι πολλές. Είναι παντού

Το παρακάτω άρθρο όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται έχει γραφτεί από γυναίκα. ΝΑΙ, ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ. Αγνωστη σε έμενα αλλά πραγματικά αξίζει όλο το σεβασμό μου. Απευθύνεται επίσης σε μία συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών. Στην κατηγορία των πολύ ηλίθιων γυναικών!



Δεν θυμάμαι καλά πότε ακριβώς ήταν. Πάντως σίγουρα ήταν μια μέρα που θα θυμάμαι για καιρό.
Καθόμουν σε μια καφετέρια παρέα με τρεις-τέσσερις κοπέλες που μόλις είχα γνωρίσει στο Πανεπιστήμιο.(Ξέρετε πως γίνεται.
Περνάς σε άλλη πόλη, δεν ξέρεις κανέναν και με το που γνωρίζεις κάποια άτομα λες "Ε, ας βγω. Και τι έχω να χάσω;" Στην προκειμένη περίπτωση, έχασα πάσα ιδέα.) Τις κοιτούσα με μισό μάτι. Μέρα μεσημέρι κι όμως. Φουστίτσες, μπότες, ξώβυζα, μαλλί κομμωτηρίου και βάψιμο στα χρώματα του ουράνιου τόξου. ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ(μαζί ω,ναι). Φυσικά και η συζήτηση πέρασε στους άντρες. Δεν πρόσεχα και πολύ, ήμουν αφηρημένη. Στο κάτω-κάτω τα ενδιαφέροντα τους περιορίζονταν στο πόσο όμορφος και φωνάρα (!) είναι ο ΝΙΝΟ, πόσο έκανε εκείνο το ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ συνολάκι που είδαν σε μία βιτρίνα, τι χρώμα ανταύγειες να κάνει η άλλη στο (ήδη τρικολόρε) μαλλί της. Είχα σκυλοβαρεθεί κι ετοιμαζόμουν να την κάνω με ελαφρά όταν αρχίζω να ακούω ατάκες του τύπου:

-Δεν μιλάς σοβαρά. Δεν σου πληρώνει πάντα το ποτό σου;
-Καλά, με τέτοιο αυτοκίνητο είχε το θράσος να πλησιάσει γκόμενα;
-Ε, άμα δεν έχει λεφτά, στείλτον.
-Ωραίος...; Εεε...κοίτα, δεν θα τον έλεγες ωραίο...Αλλά φοράει DIESEL, levis και... και Armani...!!!!

Και το τελευταίο που με είχε αφήσει άφωνη:
-Σοβαρά περίμενε να του μείνω πιστή μετά από δύο μήνες;

Κ Ο Κ Α Λ Ω Σ Α.

Έμεινα με το ποτήρι στο χέρι. (Σας φάνηκε πρόστυχο; Σηκώστε χέρι.:-P) Ακούς εκεί το μοσχάρι! Εάν έπινα καφέ θα την είχα λούσει. (Εξάλλου μόνο το καφέ χρώμα έλειπε από την ενδυμασία της! Το παρτσακλό.) Αλλά έπινα κόκα κόλα και το εξαίσιο καπιταλιστικό μου μαυροζούμι το ήθελα για την πάρτη μου κι όχι για το (άδειο) κεφάλι της.

Το πιο απίστευτο:
Αυτές οι συγκεκριμένες κότες έπειτα από όλα τα αδιανόητα που είχα ακούσει, άρχισαν να σχολιάζουν ότι δεν υπάρχουν άντρες πια!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ!

-Λες και άντρας είναι αυτός που βάζει το χέρι στην τσέπη και σου πληρώνει τα πάντα. Εντάξει, δεν λέω...Ένα-δυο κεράσματα δεν είναι κακό. Αλλά άκου ΠΑΝΤΑ να πληρώνει αυτός! Εσύ ΤΙ είσαι ρε βόδι; Άπορη;
-Ή μήπως άντρας είναι αυτός που κυκλοφορεί με αμάξι τελευταίας τεχνολογίας(που επί το πλείστον είναι του μπαμπά του κι όχι δικό του); Λες και θα πάθουν τίποτα τα μεγάλα οπίσθιά σας εάν δεν τα βολέψετε σε δερμάτινα καθίσματα. Αλλά βέβαια, αφού με αυτά σκέφτεστε να μην τα περιποιηθείτε και λίγο; Βούρλα. Ε, βούρλα!
-Δηλαδή για εσάς τα λεφτά κάνουν τον άντρα; Μάλιστα...Τα φτιάχνετε με κάποιον που σας προσφέρει(κυρίως από οικονομική άποψη αφού αυτό ζητάτε)κι όταν έρθει η ώρα να προσφέρετε κι εσείς λίγο από την ψυχή σας(ναι, αυτό πρέπει να δίνουν οι άνθρωποι σε μία σχέση) εσείς δίνετε αυτό που σας στοιχίζει λιγότερο, που δεν είναι άλλο από αυτό που έχετε ανάμεσα στα πόδια σας. Κι ύστερα παρεξηγείστε αν σας πει κανείς "πουτάνες".
-Ναι βέεεεεεβαια... Τώρα οι ωραίοι δεν κρίνονται από τα χαρακτηριστικά τους αλλά από αυτά που φοράνε. Ο λαός έχει μια παροιμία σε περίπτωση που δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά σας. Λέγεται "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά". Μόνο για εσάς, μία μετάφραση: "Οι μάρκες δεν κάνουνε τον άντρα."
-Δεν θέλετε να το σχολιάσω ΚΑΙ αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι (σκεπτόμενοι ή μη) ξέρουν ότι το κέρατο είναι κάτι κακό. Όσο κι αν ΚΑΠΟΙΟΙ πηγαίνουν να το περάσουν ως κάτι εντελώς φυσιολογικό και φυσικό επακόλουθο μιας σχέσης. ΔΕΝ είναι. Μπορείς να επιβληθείς σε κάτι που έχεις ανάμεσα στα πόδια σου. Εάν όχι, είσαι αξιολύπητος-η.(σε αυτό το ζήτημα ηλίθιοι φαίνονται και άντρες και γυναίκες.)

Ωστόσο, ας το δούμε αντικειμενικά. ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ.(όχι ότι δεν υπάρχουν ακόμα νεάτερνταλ [βλ.πιθηκάνθρωποι]. Να εξηγούμαστε να μην παρεξηγούμαστε.) Λοιπόν:

ΚΑΠΟΤΕ ο άντρας χτυπούσε τη γυναίκα και αυτό ήταν αποδεκτό ΚΑΙ από την ίδια.
ΠΛΕΟΝ ακόμα και οι ίδιοι οι άντρες κατακρίνουν τη βία εναντίον των γυναικών.

ΚΑΠΟΤΕ οι άντρες κεράτωναν τη γυναίκα τους και μάλιστα απαιτούσαν και από αυτή να το δεχτεί ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ.
ΠΛΕΟΝ οι άντρες περιορίζονται στο να ξεστομίζουν τρεμάμενα την ύψιστη παπαροατάκα "αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις..." Τουλάχιστον δεν απαιτούν να το πιστέψεις κιόλας.

ΚΑΠΟΤΕ οι άντρες έβλεπαν τη γυναίκα ως παραδουλεύτρα και αντικείμενο εκτόνωσης των ζωωδών σεξουαλικών τους αναγκών.
ΠΛΕΟΝ και οι ίδιοι βοηθάνε στο νοικοκυριό έχοντας ξεπεράσει το ηλίθιο κόμπλεξ του τύπου "αυτά είναι γυναικείες δουλειές". Επίσης, ακόμα και τα πιο φαλλοκρατικά γουρούνια θέλουν να νιώθουν ότι κάνουν "καλό κρεβάτι".

Οι γυναίκες αντίθετα μετά από τόσα χρόνια αντί να βελτιωθούν, ξέσπασαν με ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος τρόπο. Κι αυτό το ξέσπασμα το ονομάζουν "φεμινισμό". Δήθεν.

Όμως φεμινίστρια δεν είσαι εάν:

1)Πηδιέσαι κάθε εβδομάδα και με άλλον.
2)Ανοίγεις τα πόδια σε αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα.
3)Εργάζεσαι με αυτό που διαθέτεις από τη μέση και κάτω.
Να μην αυταπατάσθε "κυρίες" μου. Δεν είστε ούτε φεμινίστριες ούτε απελευθερωμένες. ΗΛΙΘΙΕΣ ΕΙΣΤΕ.

Αυτή τη στιγμή σας στέλνω ένα μήνυμα με όλη μου την καλή διάθεση. Σε όσες τουλάχιστον είστε ικανές να το κατανοήσετε και δεν έχει αδρανοποιηθεί εντελώς ο εγκέφαλός σας.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Εάν θέλετε να καταφέρετε κάτι πραγματικά αξιόλογο στη ζωή σας, δεν θα τα καταφέρετε μόνο με αυτό που έχετε ανάμεσα στα πόδια σας. Γιατί πλέον υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες με μεγάλα βυζιά και ωραίο κώλο που λειτουργούν παρόμοια με εσάς. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ γιατί όσες από σας διαθέτετε τα προαναφερθέντα προσόντα δεν θα τα διαθέτετε για πολύ. ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ότι η ομορφιά είναι ένα κλειδί που απλώς ανοίγει πόρτες. Όμως έτσι και αυτό το κλειδί σκουριάσει, θα είναι άχρηστο κι εσείς θα μείνετε απ' έξω.
Και αν ακόμα αναρωτιέστε γιατί δεν βρίσκετε σωστούς άντρες είναι γιατί δεν είστε εσείς σωστές. Γιατί πλέον οι σωστοί άντρες κόβουν από μίλια μακριά τι τσούλες είστε. Έτσι οι καλοί δεν σας πλησιάζουν ενώ αντίθετα οι σαβουρογαμίκουλες μαζεύονται σαν τις μύγες που μυρίζουν φρέσκο κρέας. Και μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας. ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ σας βλέπουν κι αυτοί.
Πραγματικά ελπίζω να ξυπνήσω έστω και ΜΙΑ ξανθοβαμμένη μοσχαροκεφαλή με αυτό το άρθρο. Αλλά εάν δεν το κατάφεραν τόσοι τόνοι δουλέματος και κοροϊδίας που (σίγουρα) έχετε φάει γιατί να το καταφέρουν μερικές γραμμές; Τουλάχιστον έβγαλα το άχτι μου. Άι σιχτίρ! Βοϊδομάτες ΚΟΤΕΣ. Τσόκαρα. Ξόανα. Γίδια. Αμοιβάδες. Καμήλες. Φύκια.
(Ναι. Θα μπορούσα να συνεχίσω έτσι για ώρες. Believe me.)

http://kouradokoftes.blogspot.com/

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Το μνημόνιο της ντροπής

Κατεβάστε το να το φυλάξετε για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουμε τα παιδιά μας τι είναι η προδοσία.
Το έλαβα από φίλο αναγνώστη και σας το παραθέτω:

Ανέβασα στην παρακάτω σελίδα την Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές έναντι 80 Εκατομμυρίων Ευρω!
Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειται να την ακούσετε απο τα μεγάλα κανάλια.

Εαν προβληθεί το σίγουρο είναι ότι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος των προδοτών που ψηφίσαμε.
Γι αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από Ελληνες πολιτες στους Ελληνες πολιτες...
Διοτι και Νου έχουμε, και κρίση. Αυτην την στιγμη φευγουν απο διαφορα σημεια του πλανητη email μεσω facebook αλλα και απλων λογαριασμων (hotmail, googlemail) με την προδοτικη συμφωνια που υπεγραψαν κατω απο το τραπεζι και χωρις να ρωτησουν κανεναν οι κυβερνωντες.

Οσο περιληπτικα μπορω, θα βοηθησω να αναγνωσετε μερικα απο τα αισχη που υπεγραψαν ωστε να μας πουλησουν στις πολυεθνικες εταιριες στον βωμο του "δημοσιου χρεους" και της "πτωχευσης". Εμεις "οι ανθρωποι του μοχθου" οπως μας χαρακτηριζει ο κ. Παπανδρεου πλεον εχουμε στα χερια μας το χαρτι της προδοσιας και με οδηγο τον Ελληνισμο θα πραξουμε το σωστο.

Εχουμε και λεμε λοιπον...

σελ.119 - ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της... (Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)

σελ 129. παραγρ.13. υποπαραγρ. 1. Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.
Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!!

Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος

Σελ.129. παραγρ.14. υποπαραγρ.1 Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο.

σελ.121. παραγρ.5 Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία 6,2 για τα επόμενα χρόνια και +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!
Σελ 123 Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

Σελ.130, παραγρ.15 και σελ 140, παραγρ 5... Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου δικαιοσύνης (χούντα έχουμε και θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία
της κυβέρνησης; ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο; ούτε ψήφιση στή βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)

σελ 123, παράγραφος 5... Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή!

Αφήστε που δεν έχουμε και συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Αγγλους στης Αγγλίας!!!

Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!! (για το σημείο αυτό έχουμε κάνει και σχετική αναρτηση που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ)

Με λιγα λογια θα μας παρουν και τα σωβρακα.. Θα τους αφησουμε;

Η Συμβαση ειναι σε αρχειο Rapidshare, σε μορφη PDF (Δηλαδη θα χρειαστειτε το Adobe Acrobat Reader για να το διαβασετε). Με τις πολυ απλες 2 κινησεις κατεβαζουμε το αρχειο στον υπολογιστη μας..
Παταμε στο λινκ παρακατω και μολις ανοξει η σελιδα παταμε πανω στο κουμπι που λεει στα αγγλικα - Free User - .
Περιμενουμε 25 δευτερολεπτα και αφου περασουν παταμε μεσα στον μπλε κυκλο που θα εμφανισθει με την λεξη - Download -.
Αφου κατεβει το αρχειο που ειναι μολις 1.2 Megabyte μπορουμε να το αναγνωσουμε.

http://rapidshare.com/files/404987182/Greece-IMF.pdf
Φιλικη συμβουλη, την ωρα της αναγνωσης να τρωτε καποιο γλυκο για να κατεβαινει η πικρα..
Φιλικη παρακληση, στειλτε το αρχειο μεσω email σε ολους τους γνωστους, φιλους και συγγενεις σας.
Δειξτε το στην οικογενεια σας, τυπωστε το αν θελετε. Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ αυτο μνημονιο
δεν πρεπει να χαθει καπου στο δρομο, οπως γινεται συνηθως.


ΣΧΟΛΙΟ
Πάντως το μνημόνιο θα διδάσκεται στα ελληνοπουλα του μέλλοντος σε μια Ελληνική και δημοκρατική (ελπίζουμε) Ελλάδα όπου θα κυβερνούν πατριώτες, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια ως μάθημα για το "τι είναι η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ".
Αν μη τι άλλο θα μείνετε κύριοι του ΠΑΣΟΚ (και άλλων κομμάτων) στην ιστορία ...όπως έμεινε κι ο Εφιάλτης.

pentapostagma.blogspot.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ! ! ! ! ! ! ! !

Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι για να σκοτώσεις τον Θέμο....

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΤΟ ksipnistere .....

…] Παραιτήθηκα από την εκπομπή σου αγαπητέ Μάκη στις 27 Οκτωβρίου όταν ήσουν στην Θεσσαλονίκη, με έκτακτη σύσκεψη που έκανα στο γραφείο. Ο λόγος ήταν ότι από το διαδίκτυο ένας άνθρωπος που ήταν συνεργάτης του φίλου σου Νίκου Χατζηνικολάου, με συκοφαντούσε χυδαία και δεν έβλεπα καμία κίνηση από μέρους σου που να.....
Εδείχνει την έμπρακτη στήριξη του συνεργάτη σου. Όχι βέβαια προς τον κ.Παπαγιάννη -και το τόνισα- αλλά προς τον κ.Χατζηνικολάου, ο οποίος θα μπορούσε να πει στον συνεργάτη του να συνεχίσει την αυστηρή κριτική αλλά όχι την συκοφαντία σε βάρος μου. Στις 26 Οκτωβρίου το απόγευμα μου είπες να μην δίνω σημασία σε αυτά τα πράγματα και να παρακαλέσω τα παιδιά στο troktiko (με τα οποία υπάρχει επικοινωνία με e-mail) να μην γράφουν τίποτα για τον Νίκο Χατζηνικολάου, το ALTER και τα πλαστά τιμολόγια. Μάλιστα τέθηκε το δίλημμα ότι αν δεν κατεβάσει το troktiko, το θέμα με τα πλαστά τιμολόγια θα… έσπαγε το συμβόλαιο σου με το κανάλι!!! Υποτίθεται ότι έτσι σου είπαν. Και μου το μετέφερε ο δικηγόρος σου. Από τον σταθμό βέβαια μου το διέψευσαν. Σου ανέφερα αγαπητέ Μάκη ότι δεν μπορώ να πιέζω ανθρώπους που θέλουν να γράφουν στο διαδίκτυο και ότι δεν μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο με το κανάλι γιατί πολύ απλά η σύμβαση δεν έχει σχέση με το τι γράφουν τα blog.

Επέμεινες ότι έπρεπε να σταματήσουν να ασχολούνται με τον Νίκο Χατζηνικολάου επειδή όπως είπες: “Μας δίνει διαφήμιση για το zougla.gr”. Δεν ήθελες να τον πάρεις τηλέφωνο για αυτό τον λόγο. Να μην κοπεί η διαφήμιση και ας με συκοφαντούσε ο συνεργάτης του. Εκεί ράγισε το γυαλί. Μάλιστα μου μετέφερες κάποια πράγματα που υποτίθεται ότι σου είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου αλλά επειδή είναι σοβαρά δεν θέλω να τα…ακουμπήσω. Μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρω αν πράγματι στα είπε.

Στις 27 Οκτωβρίου εστάλη e-mail στο troktiko (προφανώς και υπάρχει) με την παράκληση να μην γράψει για τα πλαστά τιμολόγια του ALTER γιατί όπως έλεγες κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι οι δημοσιογράφοι της εκπομπής. Εκείνο το βράδυ τα πράγματα ηρέμησαν. Στις 28 Οκτωβρίου(αν δεν κάνω λάθος) παρ’ ότι ο κ.Παπαγιάννης συνέχισε τις συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος μου (μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχω καταδικαστεί ποτέ, δεν κατηγορούμαι για τίποτα και μόνο μάρτυρας έχω πάει σε δίκες που σε αφορούσαν, κτλ, κτλ)και πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από σένα. Γνώριζες ότι ο Γ.Παπαγιάννης είχε σχέσεις με τον Γ.Κουρή και τον Ν.Χατζηνικολάου και άρα δεν είναι λογικό να συκοφαντεί έναν άνθρωπο του σταθμού. Δεν λέω να μην του ασκεί κριτική αλλά μην γράφει ψευδή γεγονότα. Τότε λοιπόν παραιτήθηκα. Όταν το έμαθες πήρες το αυτοκίνητο και επέστρεψες πολύ γρήγορα από την Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι ότι με πήρες δύο τηλέφωνα αλλά δεν το σήκωσα γιατί επερχόταν μεγάλη σύγκρουση και δεν ήθελα να με μεταπείσεις για άλλη μια φορά να γυρίσω στο γραφείο. Άφησα να καταλαγιάσει το κλίμα.

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου σε πήρα τηλέφωνο και σου ζήτησα να βρεθούμε. Πράγματι συναντηθήκαμε στο σπίτι σου παρότι σου ζήτησα να γίνει αλλού το ραντεβού γιατί δεν ήθελα να είναι μπροστά άλλα πρόσωπα συγγενικού σου περιβάλλοντος. Μου υποσχέθηκες ότι δεν θα είναι κανένας όπως και έγινε. Συναντηθήκαμε στο σπίτι σου και συζητήσαμε. Εκεί ουσιαστικά έθεσες θέμα ότι δεν μπορεί να γράφονται πράγματα που ούτε ο ίδιος δεν βγάζεις, όπως με τα πλαστά τιμολόγια. Και εδώ ανέφερες τον Νίκο Χατζηνικολάου και το θυμάσαι αλλά δεν θα μπω στην λογική να εμπλέξω τρίτο για κάτι που δεν γνωρίζω αν είπε. Γιατί αν το επιβεβαιώσει τότε πάμε σε άλλες …λογικές!

[…] Παράλληλα όμως αγαπητέ Μάκη έγινε και κάτι άλλο. Ξεκίνησε επιθέσεις σε βάρος σου ο Γιάννης Παπαγιάννης και τότε ότι δεν έκανες για τον Σωκράτη το έπραξες για τον εαυτό σου. Χάλασες τον κόσμο. Κάποια στιγμή σε πήρε ο Γ.Κουρής στο τηλέφωνο του σπιτιού σου και τον είχες ανοιχτή ακρόαση και σου είπε ότι «τον Παπαγιάννη τον έχω για να μου κάνει τις δουλειές». Εδώ δεν μπορώ να ξέρω τι εννοούσε και προσπαθούσε να σε ηρεμήσει να μην κάνεις φασαρία.. Όμως απαίτησες να φύγει και το κατάφερες. Έτσι έγραψε και ο ίδιος στο blog του και δεν το διέψευσες ποτέ. Ήταν το μόνο που δεν θα σου ζητούσα να κάνεις όταν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος με καθύβριζε. Για σένα όμως το έκανες. Και το θεωρώ απαράδεκτο.

[…] Όμως μου κάνει εντύπωση ότι στις αρχές του 2009 θυμήθηκες για το troktiko και δεν το θυμάσαι όταν με έπαιρνες τηλέφωνο για να μεταφερθούν θέματα κατά του Καραμήτσου και του Αναστασιάδη σε μια περίοδο που είχαν καταλαγιάσει τα πράγματα. Τότε Μάκη ήξερες και μετά το ξέχασες; Θυμάσαι πάλι τι σου απάντησα; «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Άλλη μια φορά το έκανες και αφορούσε στον κ.Κοντομηνά. Να γράψει το troktiko κατά του προέδρου του ALPHA επειδή δεν σου πλήρωνε «νταβατζιλίκι» το πρόστιμο δικαστηρίου για εκπομπές που έγιναν επί προεδρίας άλλου ιδιοκτήτη και ενώ τα μεταφερόμενα χρέη από τον ΣΚΑΙ στον ALPHA αφορούσαν σε μεταγενέστερη περίοδο. Άρα δεν έπρεπε να πληρώσει ο Κοντομηνάς τα σπασμένα άλλου και αυτό στο είχα εξηγήσει πολλές φορές. Πάλι δεν έστειλα e-mail στα παιδιά του troktikou (σε αυτούς δηλαδή που γνώριζα). Ο μισθός μου είναι συγκεκριμένος και χωρίς …αέρα.

Όλα τα παιδιά του γραφείου έγραφαν για το «Πρώτο Θέμα» και ποτέ δεν κανόνισες να πληρωθεί κάποιος έστω και 1 ευρώ. Αυτό έγινε σε συνεννόηση δική μου με τον Τάσο Καραμήτσο που πράγματι έβγαλε ένα ποσό το οποίο κάθε μήνα μοίραζα σε διαφορετικά παιδιά και κρυφά από εσένα. Η αλήθεια είναι ότι στους δημοσιογράφους έλεγα ότι το ήξερες για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση. Παίζαμε κρυφτό δηλαδή για να τους δώσω κάποια χρήματα παραπάνω. Σε αυτό μπορείς να με κατηγορήσεις ότι σε εξαπάτησα. Βέβαια αργότερα επειδή είχα τύψεις και όταν τελείωσε η συνεργασία σου με την εφημερίδα, στο είπα και απλά με κοίταξες. Μην πεις δηλαδή ότι έστω και εκ των υστέρων δεν το γνώριζες. Όπως λες ψευδώς τώρα.

Τα χρήματα αυτά τα έδινε η εφημερίδα με εντολή Θέμου και Καραμήτσου και τα μοίραζα ΌΛΑ στο γραφείο. Συμβολικό ποσό αλλά ουσιαστικό για να επιβραβεύονται οι δημοσιογράφοι που έγραφαν στην εφημερίδα.

Όμως πήρες 15 εκ. ευρώ από την «βρώμικη υπόθεση» όπως έλεγες και ενώ νωρίτερα δήλωσες ότι θα δώσεις τις μετοχές σου στην ΕΣΗΕΑ ή θα τα χαρίσεις. Αλλά την εφημερίδα θα την κλείσεις. Και πάλι σου είπα πολλά πράγματα στα οποία επιβεβαιώθηκα πολλούς μήνες αργότερα. Μόνο και μόνο για να προστατεύσω τον φίλο μου. Πούλα το ποσοστό και μην μιλάς με ηρωισμούς. «Όχι δεν με ξέρετε εγώ θα τα χαρίσω και αν πάρω χρήματα θα πετάξω από το παράθυρο». Πράγματι πήρες 15εκ ευρώ και δεν μπορώ να ξεχάσω ότι δεν κέρασες το γραφείο ούτε ένα κουτί με …πάστες. Εκεί δεν έκανες τις κινήσεις που έπρεπε. Ρόμπεν των …φτωχών με 15 εκ ευρώ δεν γίνεται χωρίς ένα τυπικό κέρασμα.

Δικά σου είναι τα χρήματα και τα κάνεις ό,τι θέλεις. Έτσι και αλλιώς είχες «αλλοιωθεί» κατά την άποψη μου πολύ νωρίτερα. Και στο είχα επισημάνει. Όπως πολλές φορές σου είπα ότι τα παιδιά στο γραφείο ΔΕΝ πρέπει να είναι ανασφάλιστα. Αλλά μάταια….

Από τον Απρίλιο και μετά από συνεχή και διαρκή αιτήματα έγινε κατορθωτό τον Σεπτέμβριο να δοθεί στους δημοσιογράφους μια αύξηση δυσανάλογη της δουλειάς που έκαναν και του ποσού που πήρες από την εφημερίδα. Δούλεψαν και τα παλικάρια εκεί και το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας. Ευτυχώς μου είπες κάνε ότι αύξηση νομίζεις στα λογικά πλαίσια. Προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό και αυτό το ξέρουν τα παιδιά στο γραφείο. Ζήτησα να πληρώνονται με επιμίσθιο όλοι όσοι εργάζονται από το τηλεοπτικό γραφείο στην zougla.gr και οι οποίοι(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν παίρνουν ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!! Σε αυτό διαφωνούσα και μάλιστα το είχα αναφέρει δεκάδες φορές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι ίδια. Οι δημοσιογράφοι να κάνουν τα πάντα και να μην πληρώνονται από το portal. Μακάρι να αλλάξει. Δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος έρχεται να εργαστεί σε ένα γραφείο πρέπει να δουλεύει με τα ίδια χρήματα για όλο τον όμιλο.

Υπήρξε ποτέ κάποια μικρή έστω καταγγελία για την συμπεριφορά μου στο γραφείο επί 17 χρόνια; Ποτέ. Και γι’ αυτό δεν θεωρούσες σκόπιμο να περνάς έστω και για βόλτα. Επί όσων άλλων λες να σου απαντήσω και σε αυτά: Γιατί να κρυφτώ πίσω από τον κ.Δ.Κοντομηνά; Δεν είναι κρυφή η θέση που έχω και στην ελεύθερη αγορά οι μεταγραφές γίνονται.

Από τις όποιες προτάσεις που είχα επέλεξα αυτή που θεώρησα καλύτερη. Όσο για το troktiko. Γιατί να κρυφτώ πίσω του; Μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Θεωρείς τους bloggers παράνομους και ενώ γνωρίζεις ότι το καθεστώς είναι ξεκάθαρο. Εδώ γράφεις ΕΣΥ την ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ στο zougla.gr και δεν θέλεις να το δείχνεις και κατηγορείς τους bloggers; Δες τι γράφεις: «Θυμήσου επίσης ότι ο Τριανταφυλλόπουλος έγινε έξω φρενών, όταν το κατάλαβε, γιατί είχε απαγορεύσει στα μέλη της δημοσιογραφικής του ομάδας να συμμετέχουν σε blogs».

Απαγόρευσες σε μέλη της ομάδας σου να έχουν blog αλλά έκανες blog στο portal σου και παράλληλα ζητούσες να περαστούν σε άλλο blog κάποια ζητήματα σου.
Ε, λοιπόν Μάκη επειδή κάνεις το κορόιδο θα σου πω με την ειλικρίνεια που έχω(περίεργο πως άλλαξες άποψη για τον συνεργάτη σου τόσο γρήγορα για ένα παλιοportal;) ότι: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ BLOG. Ικανοποιήθηκες τώρα Μάκη; Εύκολο είναι να το μάθεις. Ξέρεις εσύ.

Λίγο με νοιάζει αν λες…κατασκεύασμα το troktiko αλλά περισσότερο με ενοχλεί που απαξιώνεις τους bloggers. Εντάξει το επόμενο κείμενο σου θα λέει ότι δεν διαφωνείς μαζί τους (για να μην σε κράξουν) αλλά διαφωνείς με δημοσιογράφους που έχουν κτλ κτλ.

Ε, όχι και σε εξαπάτησα Μάκη. Αν δηλαδή είναι αδίκημα το ότι λανθασμένα θεώρησες ότι δημιούργησα το troktiko τότε έχεις βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Τόσο που εσύ δεν μπορείς να τον δεις. Υπάρχει αξιοπρέπεια Μάκη και γιαυτό έφυγα. Αυτό είναι αλήθεια. Μην ξεχάσεις Μάκη ότι η ειλικρίνεια μου φάνηκε από όσα κατέθεσα για την υπόθεση του Θέμου και όχι για όσα ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ να καταθέσω. Τα ίδια που είπα τα ίδια και θα πω. Πρέπει να θυμηθείς ότι στον Κουκοδήμο δεν είπες ποτέ: «Τα νόμιμα». Εγώ του το είπα. Εκείνη την ώρα έπαιζες με τους ασυρμάτους σου. Έκανα νόημα σε σένα επειδή δεν άκουγες τι έλεγε να ακολουθήσεις αυτό που είπα και επανέλαβες το …ιστορικό: «τα νόμιμα». Το θέμα είναι και τι σου είπε. Αυτό δεν το θυμάσαι γιατί έπαιζες με τα καλώδια. Γιαυτή την υπόθεση πολλά δεν έχουν ειπωθεί. Αλλά ψέματα δεν λέω όπως και δεν το έκανα τότε δεν θα το κάνω και τώρα. Η αδικία δεν μου αρέσει. Και δεν την ανταλλάσσω ούτε με 50 εκ ευρώ.
Λες παρακάτω στην ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ:

«Εμείς, τουλάχιστον, που είμαστε κοντά του (στον Μάκη δηλαδή) όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουμε την πάγια θέση του ο δημοσιογράφος να μην κρύβεται ποτέ πίσω από την ανωνυμία και όταν έχει κάτι να γράψει, να το γράφει καθαρά και ξάστερα με την υπογραφή του και όχι με την… τρωκτική προβιά του…»

Μα, βρε Μάκη αφού εσύ την γράφεις την ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία του ίδιου σου του portal! Το θέμα δεν είναι ότι γράφεις ως ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ. Είναι μια στήλη ανώνυμη. Η ουσία είναι ότι γράφεις δήθεν ως τρίτος. Ούτε οι bloggers δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Ποινικοποιείς και την πνευματικότητα και λες πως από τον ηγούμενο Εφραίμ και τον Τριανταφυλλόπουλο πήγα στον Κοντομηνά.

Δες με τι αλαζονεία ανεβάζεις εσένα και ρίχνεις ίδιος ίδιος. Οι υποθέσεις για ίδιος οποίες διώκεται ο Κοντομηνάς θα κριθούν από τα δικαστήρια αλλά προφανώς έβγαλες απόφαση. Το θέμα ίδιος δεν με αφορά. Δεν είμαι νομικός σύμβουλος. Το να χτυπάς ίδιος κάποιον επειδή πήρε έναν πρώην συνεργάτη σου, είναι ολίγον τι φτηνό. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να παραιτηθούμε όλοι από την ομάδα σου επειδή ίδιος καταδικαστικές αποφάσεις. Με την ίδια λογική εσύ γιατί δεν παραιτείσαι από τον ΑΝΤ1 που ο Μ.Κυριακού έχει ήδη πρωτόδικη καταδίκη για κακουργήματα; Γιατί δεν παραιτείσαι από το κανάλι που εργάζεσαι και υπάρχει η ιστορία με τα πλαστά τιμολόγια κάτι που δεν έγραψες ποτέ στο portal σου αλλά αντίθετα μου ζήτησες να προσπαθήσω να πείσω το blog troktiko να μην γράψει τίποτα. Ποινικοποιείς και ίδιος κοινωνικές σχέσεις;

Πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση ρωτάω πάντα κάποιους ανθρώπους που συμβουλεύομαι και στην συγκεκριμένη περίπτωση το ίδιο έπραξα και για την πρόσληψη μου στον κ.Κοντομηνά του οποίου αποδέχθηκα την πρόταση. Δεν έχω πάρει οικόπεδο από μοναστήρι και δεν έχω λόγο να κρύβω οτιδήποτε.

Έτσι λοιπόν και ο κ.Κοντομηνάς –ίδιος τιμήν του- μου είπε ότι δεν τον απασχολεί καθόλου αν έχω σχέσεις με το Άγιο Όρος, το Βατοπαίδι ή τον ηγούμενο ή με οποιοδήποτε άλλο μοναστήρι. Και μόνο αυτό μου έδειξε ότι δεν είναι εμπαθής. Γι’ αυτό και το δέχθηκα. Το χειρότερο ίδιος Μάκη είναι ότι δεν μετάνιωσα που πήγα στην θέση που είμαι τώρα ίδιος και ότι δεν μετάνιωσα που έφυγα από την εκπομπή σου. Δυστυχώς δεν έγινε σεβαστή η πρώτη μου δήλωση ότι έφυγα για προσωπικούς λόγους αλλά μετά την άθλια επίθεση σου έπρεπε να απαντήσω με λεπτομέρειες. Σεβάστηκα την συγγενική σχέση ίδιος κουμπαριάς και γι’ αυτό έγραψα στην ανακοίνωση ότι έφυγα για προσωπικούς λόγους. Δυστυχώς πάλι Μάκη εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει φιλία και συγγενική σχέση. Αργά το κατάλαβα. Οι περισσότεροι στον χώρο με γνωρίζουν και ξέρουν αν όσα γράφω είναι αληθή. Αυτοί θα κρίνουν. Αν κάνεις τέτοια επίθεση σε μένα που ήμουν 17 και πλέον έτη δίπλα σου και δεν έδωσα ΠΟΤΕ κανένα δικαίωμα τότε σημαίνει ότι στον στρατό δεν σε αδίκησαν με το I5. Τo πήρες με το σπαθί σου. Ακόμα δεν έχω καταλάβει ποια είναι η κατηγορία που μου προσάπτεις. Και μάλλον ούτε εσύ. Δεν έχω σκοπό να απαντήσω σε οποιαδήποτε άλλη αθλιότητα γράψεις. Δεν είναι τα πράγματα ίδιος νομίζεις. Ξεκίνησες έναν πόλεμο που δεν ήξερες που θα σε βγάλει. Η ζωή μου είναι τόσο διάφανη και το μόνο που ίδιος να μου προσάψεις είναι ότι είμαι ο κατασκευαστής ίδιος blog. Και αυτό είναι ανακριβές. Χάσαμε τα λογικά ίδιος, δηλαδή…

Υ.Γ: Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι να πας στο γραφείο στο «Πρώτο Θέμα» για να σκοτώσεις τον Θέμο ίδιος είπες σε μένα και στον δικηγόρο σου Γ.Αγιοστρατίτη. Είχες μαζί σου το όπλο. Προσπάθησα να σε σταματήσω και έβαλα κόσμο να πάρει να ενημερώσει τον Θέμο να μην πάει στο γραφείο.(Ούτε ο ίδιος το ξέρει ότι το έκανα και εσένα πάλι στο…απέκρυψα). Ο Θέμος πράγματι δεν ήταν στο γραφείο. Μην επιχειρήσεις να κάνεις το ίδιο με μένα. Άδικος κόπος. Δεν με νοιάζει. Τζάμπα ….μάρτυρα θα με κάνεις. […]

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ

pentapostagma.blogspot.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΛΑΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ..

"ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤHΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ"



Η λαϊκή έκφραση συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία. Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία - και η υπομονή της - στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα. Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της «χρωστάει της Μιχαλούς».




"ΕΦΑΓΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ"



Γύρω στα 1815 υπήρχε κάποιος κομπογιαννίτης, ο Παρθένης Νένιμος, ο οποίος ισχυριζόταν πως είχε βρει το φάρμακο για τους βαρύτατα ερωτευμένους। Επρόκειτο για ένα παρασκεύασμα από σιταρένιο χυλό ψημένο στο φούρνο. Όσοι λοιπόν αγαπούσαν χωρίς ανταπόκριση, θα έλυναν το πρόβλημά τους τρώγοντας αυτή τη θαυματουργή πίτα - και μάλιστα επί τρεις ημέρες, κάθε πρωί, τελείως νηστικοί.





"ΜΥΡΙΖΩ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ"




Η φράση προέρχεται από την αρχαία τελετουργική συνήθεια, κατά την οποία οι ιέρειες των μαντείων βουτούσαν τα δάχτυλά τους σ' ένα υγρό με βάση το δαφνέλαιο, τις αναθυμιάσεις του οποίου εισέπνεαν καθώς τα έφερναν κατόπιν κοντά στη μύτη τους και μ' αυτό τον τρόπο έπεφταν σ' ένα είδος καταληψίας κατά την οποία προμάντευαν τα μελλούμενα.


"ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΒΓΑ"
Ένα από τα αγαπημένα θεάματα των Ρωμαίων και αργότερα των Βυζαντινών, ήταν η ελεύθερη πάλη.
Οι περισσότεροι από τους παλαιστές, ήταν σκλάβοι, που έβγαιναν από το στίβο με την ελπίδα να νικήσουν και να απελευθερωθούν. Στην ελεύθερη αυτή πάλη επιτρέπονταν τα πάντα γροθιές, κλωτσιές, κουτουλιές, ακόμη και το πνίξιμο. Το μόνο που απαγορευόταν αυστηρά ήταν οι γρατζουνιές. Ο παλαιστής έπρεπε να νικήσει τον αντίπαλό του, χωρίς να του προξενήσει την παραμικρή αμυχή με τα νύχια, πράγμα , βέβαια, δυσκολότατο. Γιατί τα νύχια των δυστυχισμένων σκλάβων, που έμεναν συνέχεια μέσα στα κάτεργα, ήταν τεράστια και σκληρά από τις βαριές δουλειές που έκαναν. Γι' αυτό λίγο προτού βγουν στο στίβο, άρχιζαν να τα κόβουν, όπως μπορούσαν, με τα δόντια τους. Από το γεγονός αυτό βγήκε κι η φράση «τρώει τα νύχια του για καβγά».





"ΜΑΛΛΙΑΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ"




Στη βυζαντινή εποχή υπήρχαν διάφορες τιμωρίες, ανάλογες, βέβαια, με το παράπτωμα। Όταν π.χ. ένας έλεγε πολλά, δηλαδή έλεγε λόγια που δεν έπρεπε να ειπωθούν, τότε τον τιμωρούσαν με έναν τρομερό τρόπο. Του έδιναν ένα ειδικό χόρτο που ήταν υποχρεωμένος με το μάσημα να το κάνει πολτό μέσα στο στόμα του. Το χόρτο, όμως, αυτό ήταν αγκαθωτό, στυφό και αρκετά σκληρό, τόσο που κατά το μάσημα στο στόμα του πρηζόταν και η γλώσσα, το ελατήριο δηλαδή της τιμωρίας του, άνοιγε, μάτωνε και γινόταν ίνες-ίνες, κλωστές-κλωστές, δηλαδή, όπως είναι τα μαλλιά. Από την απάνθρωπη τιμωρία βγήκε και η παροιμιώδης φράση : «μάλλιασε η γλώσσα μου», που τις λέμε μέχρι σήμερα, όταν προσπαθούμε με τα λόγια μας να πείσουμε κάποιον για κάτι και του το λέμε πολλές φορές.




"ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΑΦΑΣΙ"




Στα Τούρκικα καφάς θα πει κεφάλι, κρανίο. Όταν, λοιπόν, η καρπαζιά, που έριξαν σε κάποιον είναι δυνατή λέμε : "του έφυγε το καφάσι", δηλαδή, του έφυγε το κεφάλι από τη δύναμη του κτυπήματος. Το ίδιο και όταν αντιληφθούμε κάτι σπουδαίο, λέμε : "μου έφυγε το καφάσι", δηλαδή, μου έφυγε το κεφάλι από τη σπουδαιότητα.





"ΤΟΥΜΠΕΚΙ"





«Τουμπεκί » λέγεται τουρκικά ο καπνός για τον ναργιλέ, που τον κάπνιζαν στα διάφορα καφενεία της παλιάς εποχής। Τον ναργιλέ τον ετοίμαζαν οι «ταμπήδες» των καφενείων και επειδή αυτοί έπιαναν την κουβέντα κι αργούσαμε τον πάνε στον πελάτη, εκείνος με τη σειρά του φώναζε: «κάνε τουμπεκί ». Όσοι κάπνισαν ναργιλέ ήταν και από φυσικού τους λιγομίλητοι και δεν τους άρεσε η «πάρλα», οι φλυαρίες. Με τις ώρες κρατούσαν στα χείλη τους το «μαρκούτσι» του ναργιλέ, απολαμβάνοντας μακάρια και σιωπηλά το τουμπεκί, που σιγόκαιγε στο λούλα. Και αν κάνεις, που κι αυτός κάπνιζε ναργιλέ δίπλα του, άνοιγε πλατιά κουβέντα, οι μερακλήδες της παρέας του έλεγαν: « Κάνε τουμπεκί», δηλαδή, κάπνιζε και μη μιλάς. Τώρα για το « ψιλοκομμένο » τουμπεκί, ήταν η τέχνη του «ταμπή» να του το προσφέρει ψιλοκομμένο, που ήταν και καλύτερο.

allostyle.blogspot.com

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Οι ρυθμίσεις υπέρ των ασφαλισμένων!!!

Με σημαντικές αλλαγές υπέρ των ασφαλισμένων κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Πιο αναλυτικά εισάγονται προς ψήφιση οι παρακάτω ρυθμίσεις:

1. Όλοι οι αποθανόντες ασφαλισμένοι δικαιούνται αναδρομική σύνταξη σε περίπτωση αναστάσεως.

2. Ασφαλισμένοι που έχουν έξι δάχτυλα στο αριστερό πόδι και ανάλογο αριθμό στο δεξί χέρι και έχουν πλήρη ασφάλιση 41 χρόνια δικαιούνται σύνταξη στα 59ο έτος

3. Προσαύξηση 30% στη σύνταξη θα λαμβάνουν οι μητέρες ανήλικων τέκνων με συμπληρωμένο το 80ο έτος ηλικίας

4. Συνταξιούχοι με δυσανεξία στα γαλακτοκομικά θα λαμβάνουν δωρεάν 2 γιαούρτια με την προϋπόθεση να καταναλώνονται από τους ίδιους και παρουσία ελεγκτού

5. Θεσμοθετείται η δωρεάν επίσκεψη σε οδοντίατρο και κουρέα για συνταξιούχους με μασέλα και φαλακρούς αντίστοιχα

6. Σε οικείους ασφαλισμένων που αποδημήσουν εις Κύριον πριν λάβουν σύνταξη, θα αποστέλλεται ευχαριστήριος επιστολή με τις υπογραφές Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου

7. Τέλος, η ευνοϊκή ρύθμιση Νο 1 δεν ισχύει για όσους ασφαλισμένους ονομάζονται Χριστός ή Λάζαρος

Η νέα ξύστρα-δώρο της κυβέρνησης για τη συμπλήρωση της φορολογικής σας δήλωσης



IeraPolis

Ο “γιος του Χριστού” και ο “ αντίχριστος” έπαιξαν μπουνιές έξω απ' τη Βουλή!

Ακόμα κάνουν το Σταυρό τους μετά απ' όσα είδαν και άκουσαν οι αστυνομικοί!


Όλα έγιναν χθες το απόγευμα την ώρα που η πορεία των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας έφτασε έξω απ' τη Βουλή.



Ξαφνικά στα σκαλιά μπροστά στο κοινοβούλιο ακούστηκαν φωνές. Οι ένστολοι γύρισαν και είδαν δυο άνδρες να χτυπούν ο ένας το άλλο με μανία.



Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί σε υπηρεσία, αλλά και ένστολοι που διαμαρτύρονταν και έτσι, αν και οι άνδρες φορούσαν πολιτικά, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι είχαν έρθει στα χέρια συνάδελφοι μεταξύ τους.



Με χίλιες δυο δυσκολίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να χωρίσουν τους δυο άνδρες. Ο καυγάς ήταν τόσο άγριος που οι έμπειροι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να τους “κάνουν καλά”.



Ξαφνικά ο ένας από τους δύο καβγατζήδες έπεσε κάτω λιπόθυμος (έτσι έμοιαζε τουλάχιστον).



Οι αστυνομικοί όπως ήταν φυσικό κάλεσαν ασθενοφόρο να παραλάβει τον πεσμένο άνδρα, ενώ πέρασαν χειροπέδες στο... νικητή της άγριας συμπλοκής.



Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Α.Τ. Συντάγματος και όπως ήταν φυσικό οι αστυνομικοί τον ρώτησαν ποιος ήταν και γιατί δερνόταν με τον άλλο στα σκαλιά της Βουλής.



Την απάντηση που έλαβαν, αν και πολύπειροι, δεν ήταν ακούσει ποτέ ξανά...
“Πλάκα μου κάνετε;” είπε ο άνδρας “δεν ξέρετε ποιος είμαι;”
Δεν ήξεραν οι αστυνομικοί και έτσι τον παρότρυναν να τους πει...
“Είμαι ο γιος του Χριστού” τους είπε με στόμφο και συμπλήρωσε ότι ο αντίπαλος που είχε στείλει στο Ιπποκράτειο δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον “αντίχριστο”...


Με λίγα λόγια οι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι μπροστά στη Βουλή είχαν γίνει αυτόπτες της προαιώνιας μάχης καλού και κακού!
Αν υπάρχει κάτι ... καλό σ' όλα αυτά είναι ότι το... κακό κατέληξε στο νοσοκομείο!

Τσιγκουίνος

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Απιστία: Ενδιαφέροντα στοιχεία και έρευνες

Ανοίγουμε τον φάκελο “Απιστία” και σας παρουσιάζουμε τις πιο πρόσφατες μελέτες για το πως αντιμετωπίζουν την απιστία τα δύο φύλα.

Οι γυναίκες είναι άπιστες μετά τα τριάντα

Οι γυναίκες, αντίθετα με πολλούς άνδρες, όπως έχει διαπιστωθεί σε αρκετές έρευνες, προτιμούν ενστικτωδώς μια μονογαμική σχέση, κυρίως επειδή αισθάνονται ότι χρειάζονται βοήθεια για να μεγαλώσουν τα παιδιά που πιθανώς θα προκύψουν.

Αν όμως υποκύψουν στον πειρασμό της απιστίας και νιώσουν τη διάθεση για ερωτικές περιπέτειες, αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί μόλις έχουν εισέλθει στη δεκαετία των τριάντα χρόνων τους. Ο λόγος είναι πάλι βιολογικός, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα, καθώς αντιλαμβάνονται αυτή την ηλικία ως την τελευταία τους ευκαιρία, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον κατάλληλο άνδρα για τα παιδιά τους.

Παράλληλα, η είσοδος στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους συμπίπτει με την σεξουαλική τους κορύφωση, οπότε και αυξάνονται οι ευκαιρίες τους για ανεύρεση του επιθυμητού συντρόφου.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αυξημένη “κοινωνιο-σεξουαλικότητα” σε εκείνη περίπου την περίοδο, αντανακλά από πλευράς της γυναίκας μια εξελιγμένη αναπαραγωγική στρατηγική, η οποία μεγιστοποιεί την πιθανότητα σύλληψης ενός υγιούς μωρού. Η διαπίστωση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τη διάλυση αρκετών σχέσεων ή και γάμων, όταν οι γυναίκες βρίσκονται στα 30 τους χρόνια ή λίγο μετά..

Σύμφωνα με άλλες επιστημονικές έρευνες, υπάρχουν βιολογικοί και εξελικτικοί λόγοι που οι άνδρες έχουν συνήθως συχνότερες ερωτικές περιπέτειες και απιστίες από τις γυναίκες. Σε όλους τους πολιτισμούς οι γυναίκες είναι αυτές που φέρουν το βάρος της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της ανατροφής του μωρού, γι’ αυτό τείνουν να είναι πιο επιλεκτικές όσον αφορά τους σεξουαλικούς συντρόφους τους. Οι άνδρες δεν έχουν αυτό το βάρος και συνεπώς είναι πιο ανοικτοί σε βραχύχρονες σχέσεις.

Οι γυναίκες με μεγάλο πηγούνι είναι πιο… άπιστες

Μια νέα επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έχουν μεγάλο πηγούνι, είναι πιο δραστήριες σεξουαλικά από εκείνες με μικρότερο πηγούνι. Εκτός αυτού, είναι και πιο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ένα άλλο στοιχείο που διαπιστώθηκε, είναι ότι είναι λιγότερο ελκυστικές στους άνδρες που αναζητούν μια μόνιμη σύντροφο. ;

Τα μεγάλα πηγούνια σε μια γυναίκα συνήθως δημιουργούνται από τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης. Η αντρική ορμόνη αυξάνει το επίπεδο σεξουαλικής αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας, μια τάση που συνήθως αποδίδεται συχνότερα στους άνδρες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες, όταν ψάχνουν για μια μακρόχρονη σχέση, απορρίπτουν γυναίκες με ανδρικά χαρακτηριστικά, όπως το μυτερό και μεγάλο σαγόνι, φοβούμενοι ενδόμυχα ότι θα τους απατήσουν.

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι αυτή η τάση ερμηνεύεται εξελικτικά με βάση την επιθυμία των ανδρών να έχουν μια γυναίκα που θα κάνει παιδιά μόνο μαζί τους. Έτσι, ένας άνδρας, απλώς κοιτώντας το πρόσωπο μιας γυναίκας, ενστικτωδώς μπορεί να σχηματίσει μια αντίληψη για το πόσο «επικίνδυνη» μπορεί να είναι και συνεπώς πόσο κατάλληλη για μόνιμη σύντροφός του.

Η απιστία ενισχύει το σπέρμα

Για πρώτη φορά οι βιολόγοι ανακάλυψαν ότι όσο σκληρότερος είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα σπέρματα, τόσο μεγαλύτερα, ταχύτερα, πολυάριθμα και πιο μακρόβια γίνονται αυτά.

Έτσι, όσο οι θηλυκοί οργανισμοί στη φύση αναζητούν, χωρίς να βιάζονται, τον καλύτερο σύντροφο ή εμφανίζουν τάσεις απιστίας και απόρριψης της μονογαμίας, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού, τόσο τα σπέρματα εξελίσσονται και γίνονται καλύτερα, με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να ανταποκριθούν στις γυναικείες επιθυμίες.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες γνώριζαν ότι σε ορισμένα ζώα, π.χ. στους χιμπατζήδες, που είναι πιο ερωτικοί τύποι, το σπέρμα τους είχε μεγαλύτερη ταχύτητα από το σπέρμα των σχετικά μονογαμικών γοριλών. Κανείς όμως βιολόγος δεν ήταν σίγουρος αν αυτό ήταν ένα πρότυπο κοινό σε όλο το ζωικό βασίλειο, ενώ ήταν επίσης δύσκολο να αποδειχτεί αν τα πιο γρήγορα σπέρματα έχουν όντως συγκριτικό πλεονέκτημα για τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου.

Μια ερευνητική ομάδα του καναδικού πανεπιστημίου ΜακΜάστερ, υπό τον Σίγκαλ Μπαλσάιν, σε συνεργασία με αυστραλούς και σουηδούς βιολόγους από το πανεπιστήμιο της Ουψάλα, μελέτησε πιο αναλυτικά το ζήτημα σε ψάρια, που καλύπτουν όλη τη δυνατή γκάμα συμπεριφορών, από τη μονογαμία μέχρι την “πολυανδρία”, κατά την οποία πολλά αρσενικά προσφέρουν το σπέρμα τους σε ένα θηλυκό.

Ταξινομώντας τα είδη των ψαριών ανάλογα με το πόσο συχνές σεξουαλικές επαφές είχαν και καταγράφοντας χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα και το μέγεθος του σπέρματος, οι βιολόγοι κατέληξαν ότι ο ανταγωνισμός όντως οδηγεί στην ανάπτυξη καλύτερου σπέρματος. Το σπέρμα των αυστηρά μονογαμικών ψαριών είναι μικρό και αργό, όσο όμως ένα είδος ψαριού γίνεται πιο “σεξουαλικό”, τόσο και το σπέρμα του γίνεται καλύτερο, ώσπου, στην άλλη άκρη της σπερματικής κλίμακας, το σπέρμα είναι περίπου δύο φορές μεγαλύτερο, ταχύτερο και διπλάσιας ποσότητας, ενώ τα ψάρια αυτά ζουν και περισσότερο.

Oι άντρες έχουν μεγαλύτερες τύψεις για την απιστία τους

Μπορεί να θεωρούμε ότι οι γυναίκες επειδή είναι πιο ευαίσθητες, νιώθουν και περισσότερες τύψεις αν τύχει και απατήσουν τον σύντροφό τους. Όμως, δυστυχώς, η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή. Από ότι αποδείχτηκε σε σχετική έρευνα, οι άντρες νιώθουν άσχημα αν απατήσουν τη γυναίκα τους. Οι γυναίκες, αντιθέτως, έχουν τύψεις, όχι τόσο για τη σωματική απιστία, όσο για την συναισθηματική.

Συγκεκριμένα, αν μια δεσμευμένη γυναίκα ερωτευτεί έναν άλλον άντρα, αισθάνεται πολύ πιο άσχημα από το αν απλά απατούσε τον σύντροφό της με ένα one night stand, που δεν σημαίνει κάτι για εκείνη. Με λίγα λόγια, ακόμα κι αν δεν έχει γίνει σεξ με τον “άλλον”, εκείνες έχουν τύψεις μόνο και μόνο επειδή τον σκέφτονται και όχι για την ενδεχόμενη απιστία τους.

Η απιστία βλάπτει σοβαρά την υγεία

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στην Ιταλία, υποστηρίζει ότι η απιστία μπορεί να προκαλέσει… πονοκεφάλους, που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο!

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του παράνομου σεξ, παρατηρείται ένας τύπος πονοκεφάλου που μερικές φορές γίνεται αφόρητος! Ο καθηγητής Λορέντζο Πινέσι της Ιταλικής Εταιρίας Ημικρανίας σημείωσε ότι αυτός ο τύπος πονοκεφάλου πλήττει περίπου το 15% του ιταλικού πληθυσμού, κυρίως τους άνδρες.

Ο πονοκέφαλος αυτός επιδεινώνεται και από άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την απιστία. Η αφροδισιακή τροφή, τα φάρμακα που βελτιώνουν τις σεξουαλικές επιδόσεις και το άγχος που προκαλείται από την ανάγκη να μείνει μυστική μια παράνομη σχέση δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση της υγείας ενός άπιστου.

Ο καθηγητής Πινέση προσθέτει: “Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να πυροδοτήσει τρομερά ισχυρούς πονοκεφάλους που διαρκούν ακόμα και τρεις ώρες, και μπορούν να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό ανεύρυσμα, γεγονός που ίσως αποβεί θανατηφόρο.”

Οι άντρες “μυρίζονται” πιο εύκολα την απιστία

Τόσα χρόνια μας “πιπίλιζαν” το μυαλό ότι οι γυναίκες είναι πιο πονηρές και μπορούν να ξεφύγουν από την αποκάλυψη της απιστίας τους. Αντίθετα, μαθαίναμε ότι οι άντρες είναι πιο απρόσεκτοι και το ερωτικό τους παραστράτημα γίνεται ευκολότερα αντιληπτό από τη σύντροφό τους. Αν στηριχτούμε σε μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Human Nature», κάναμε λάθος!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια του Ρίτσμοντ, με επικεφαλής τον Πολ Άντριους έδωσαν ένα ερωτηματολόγιο σε 203 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και μετά ανέλυσαν τις απαντήσεις τους. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι παρόλο όντως οι άντρες ήταν πιο πιθανό να απατήσουν τη γυναίκα τους (το 29% παραδέχτηκε ότι το έχει κάνει) ήταν το ίδιο… ικανοί (σε ποσοστό 94% έναντι 80% των γυναικών) να μαντέψουν σωστά την απιστία της συντρόφου τους! Επίσης, το 75% των ανδρών, σε αντίθεση με το 41% των γυναικών, κατάφεραν να ανακαλύψουν την απιστία.

Ένα άλλο στοιχείο που βγήκε από τη μελέτη είναι ότι οι άντρες είναι πιο ειλικρινείς σε σχέση με τις γυναίκες σε ότι αφορά τις απιστίες τους. Απ’ ότι φάνηκε οι άνδρες ήταν σχεδόν απόλυτα ειλικρινείς για την απιστία τους, ενώ μόνο ένα 18,5% παραδέχτηκαν ότι το έχουν κάνει και ένα 10% το έχει κάνει αλλά δεν το έχει αποκαλύψει στο σύντροφό του.

www.otherside.gr

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Τι θέλω να ζητήσω απο το θεό;

Aυτό το κείμενο δεν είναι δικό μου, το βρήκα στα παντειακά νέα και επειδή μου άρεσε, το μοιράζομαι και μ'εσας. Είναι πολύ συγκινητικό, το παραθέτω όπως το βρήκα...


Η παρακάτω ιστορία συνέβηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και μου την έδωσε μια μητέρα που την έχει τοιχοκολλήσει στο ψυγείο της για να μη τη ξεχάσει ποτέ.
Μια δασκάλα της Δευτέρας δημοτικού, είπε στους μαθητές της να γράψουν μια έκθεση με θέμα:
” ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ”.
Στο τέλος της ημέρας , καθώς βαθμολογούσε τις εκθέσεις, διάβασε μια που την έκανε να κλάψει.
Ο σύζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι,τη ρώτησε
“Τι συμβαίνει?” Αυτή απάντησε.”Διάβασε αυτή την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου.”

“ΘΕΕ ΜΟΥ, ΑΠΟΨΕ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.
ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΌ ΜΟΥ ΧΩΡΟ .
ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
ΝΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Η ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΤΑΝ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΘΑΧΩ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ.
ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕ ΑΓΝΟΕΙ…
ΘΕΛΩ Τ’ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΜΕΝΑ.
ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΚΑΝΕ ΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΟΛΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ.
ΘΕΕ ΜΟΥ ΔΕ ΖΗΤΏ ΠΟΛΛΑ..ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΑ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!”.

Εκείνη τη στιγμή ο σύζυγος ειίπε.”Θεέ μου, το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοί!
Τότε αυτή τον κοίταξε και είπε:
“Αυτή η έκθεση είναι του γυιού μας!..”

http://pentapostagma.blogspot.com

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Απόσπασμα βιβλίου.

... Αλίμονο, ο κόσμος είναι γεμάτος από δαύτους. Άνθρωποι χωρίς συνείδηση, με τις καρδιές τους μολυσμένες από ακόρεστη πλεονεξία και πάθος για εξουσία, που το διεστραμμένο μυαλό τους έχει ξεπεράσει όλα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Έχουν ξεχάσει τι θα πει αγάπη, συμπόνια, μεταμέλεια, τιμή, αξιοπρέπεια, ευγνωμοσύνη. Έχουν ξεπέσει, έχουν καταντήσει απλές ανθρώπινες σκιές, που η ανθρωπιά τους δεν είναι παρά μια μακρινή ανάμνηση...

Απόσπασμα από κάποιο βιβλίο που έτυχε να διαβάσω αυτές τις μέρες. Παρ` ότι αναφέρεται σε ανθρώπους της εποχής, (πριν από 1600 χρ.) δεν έχουν καμία διαφορά με τους σημερινούς.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Προφητεία Αγίου Νείλου του Μυροβλήτου

Προφητεία Αγίου Νείλου του Μυροβλήτου
Κατά το 1900 βαδίζοντας προς τον μεσασμόν του 8ου αιώνος άρχεται ο κόσμος του καιρού εκείνου, να γίνεται αγνώριστος. Όταν πλησιάση ο καιρός της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα σκοτισθεί η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη τα της σαρκός και θα πληθυνθεί σφόδρα η ασέβεια και η ανομία, τότε άρχεται ο κόσμος να γίνεται αγνώριστος, αι μορφαί των ανθρώπων θα μετασχηματίζωνται και δεν θα γνωρίζωνται οι άνδρες από τας γυναίκας διά της αναισχύντου ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής, οι τότε άνθρωποι θα αγριέψουν και θα γίνουν ωσάν θηρία από την πλάνην του αντιχρίστου. Δεν θα υπάρχη σεβασμός εις τους γονείς και τους γεροντοτέρους , η αγάπη θα εκλείψει, οι δε ποιμένες των χριστιανών Αρχιερείς και ιερείς θα είναι άνδρες κενόδοξοι, παντελώς μη γνωρίζοντες την δεξιάν οδόν από την αριστεράν, τότε θα αλλάξουν τα ήθη και οι παραδόσεις των χριστιανών και της Εκκλησίας. Η σοφρωσύνη θα απολεσθεί από τους ανθρώπους και θα βασιλεύσει η ασωτία. Το ψεύδος και η φιλαργυρία θα φθάσουν εις τον μέγιστον βαθμόν, και ουαί εις τους θησαυρίζοντες αργύρια. Αι πορνείαι, μοιχείαι, αρσενοκοιτίαι, κλοπαί και φόνοι, θα πολιτεύωνται, εν τω καιρώ εκείνω, και δια την ενέργειαν της μεγίστης αμαρτίας και ασελγείας, οι άνθρωποι θέλουν στερηθή την χάριν του Αγίου Πνεύματος, όπου έλαβον εις το Άγιον Βαπτισμα, ως και την τύψιν της συνειδήσεως. Αι Εκκλησίαι δε του Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών ποιμένων και αλλοίμονον τότε εις τους εν τω κόσμω ευρισκομένους χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστην διότι δεν θα βλέπουν από κανέναν φώς επιγνώσεως. Τότε θα αναχωρούν από τον κόσμον εις τα ιερά Καταφύγια δια να εύρουν ψυχικήν ανακούφισιν των θλίψεων των και παντού θα ευρίσκουν εμπόδια και στενοχωρίας. Και πάντα ταύτα γενήσονται διά το ότι ο Αντίχριστος θέλει κυριεύση τα πάντα, και γενήσεται εξουσιαστής πάσης της Οικουμένης και θα ποιεί τέρατα και σημεία κατά φαντασίαν,θέλει δε δωση πονηράν σοφίαν εις τον ταλαίπωρον άνθρωπον, να εφεύρη να ομιλή ο ένας εις τον άλλον, από την μίαν άκρην της γής έως την άλλην, τότε θα πέτανται στον αέρα ως πτηνά και διασχίζοντες τον βυθόν της θαλλάσσης ως ιχθύες. Και ταύτα πάντα ποιούντες οι δυστυχείς άνθρωποι, διαβιούντες εν ανέσει, μη γνωρίζοντες οι ταλαίπωροι ότι ταύτα εστί πλάνη του Αντιχρίστου. Και τόσον θα προοδεύσει την επιστήμην κατά φαντασίαν ο πονηρός, ώστε αποπλανήσαι τους ανθρώπους και μη πιστεύειν εις την ύπαρξιν του ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΥ ΘΕΟΥ. Τότε βλέπων ο Πανάγαθος Θεός την απώλειαν του ανθρωπίνου γένους, θέλει κολοβώση τας ημέρας,διά τους ολίγους σωζομένους, διότι ο διάβολος θέλει πλανείσαι ει δυνατόν και τους εκλεκτούς . Τότε αιφνιδίως θέλει έλθη η δίστομος ρομφαία και θα θανατώση τον πλάνον και τους οπαδούς αυτού.

pentapostagma.blogspot.com/2010/06/blog-post_5130.html#ixzz0skv9lI5p

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

10 συγκλονιστικές ιστορίες επιβίωσης

Πόσο μπορεί να αντέξει ο ανθρώπινος οργανισμός σε συνθήκες ακραίας απομόνωσης και στέρησης; Τι χρειάζεται για αυτό; Ψυχικές ή σωματικές δυνάμεις; Οι απαντήσεις έρχονται μέσα από τις πιο εντυπωσιακές όσο και αληθινές ιστορίες επιβίωσης.
Λίεντερτ Χάζενμπος
Ο Λίεντερτ Χάζενμπος ήταν ένας ολλανδός στρατιώτης που καταδικάστηκε για σοδομισμό το 1725 και, ως τιμωρία, αποβιβάστηκε δια της βίας στη νήσο Ασουνσιόν. Για να επιβιώσει του δόθηκαν ένα αντίσκηνο, νερό για περίπου ένα μήνα, μερικοί σπόροι, μια βίβλος και υλικό αλληλογραφίας. Αν και επιβίωσε για έξι μήνες τρώγοντας χελώνες, ψαροπούλια και πίνοντας τα ούρα του, βρήκε μάλλον τραγικό θάνατο από εξάντληση.
Το ημερολόγιο του Χάζενμπος βρέθηκε από βρετανούς ναυτικούς το 1726 και, έκτοτε, δημοσιεύτηκε αρκετές φορές τόσο στα ολλανδικά όσο και σε αγγλική μετάφραση. Η φωτογραφία είναι ένα από τα πιο δραματικά αποσπάσματα που περιγράφουν τις τελευταίες του μέρες.
Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι
Το 1943, ο Τζον Φ. Κένεντι ήταν κυβερνήτης μιας μικρής τορπιλάκατου που εμβολίστηκε από ένα ιαπωνικό καταδρομικό. Δύο μέλη του πληρώματος πέθαναν αμέσως και αρκετά ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι επιζήσαντες, αρχικά, πιάστηκαν από την πλώρη που επέπλευσε για αρκετές ώρες και στη συνέχεια αποφάσισαν να κολυμπήσουν 6 χιλιόμετρα στο μικροσκοπικό νησί Πλαμ Πάντινγκ του Ειρηνικού Ωκεανού. Μετά από πέντε ώρες και αψηφώντας τον κίνδυνο που διέτρεχαν από καρχαρίες έφτασαν σε αυτό που έμοιαζε η σωτηρία τους.
Γρήγορα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Μετά από δύο μέρες χωρίς φαγητό και νερό, ο Κένεντι αποφάσισε ότι για να σωθούν θα έπρεπε να κολυμπήσουν σε ένα μεγαλύτερο γειτονικό νησί, το Ολασάνα, όπως και έκαναν. Εκεί παρέμειναν έξι τρεφόμενοι μόνο με ανανάδες. Τελικά η οδύσσεια τους έλαβε τέλος όταν εντοπίστηκαν από ανιχνευτές του στρατού.
Μαργκερίτ Ντε Λα Ροκ
Το 1542, ο γάλλος εξερευνητής Ζακ Καρτιέ απέπλευσε για το Νέα Γη του Καναδά με το πλοίο του στρατηγού και πειρατή Ζαν Φρανσουάζ Ρομπερβάλ. Στο πλοίο επέβαινε η 19χρονη ανιψιά του Ρομπερβάλ, Μαρκερίτ Ντε Λα Ροκ.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η Μαρκερίτ έγινε η ερωμένη ενός νεαρού άντρα από το πλήρωμα κάτι που εξόργισε το θείο της. Ως τιμωρία, την αποβίβασε μαζί με τον εραστή της και την υπηρέτρια της στο Νησί των Δαιμόνων που σήμερα ονομάζεται Χάρινγκτον και βρίσκεται κοντά στον ποταμό Σεν Πολ.
Παρά το γεγονός ότι η υπηρέτρια και ο εραστής της πέθαναν, η Μαρκερίτ έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια σε μια σπηλιά κυνηγώντας άγρια ζώα. Τελικά εντοπίστηκε από έναν ψαρά, γύρισε στη Γαλλία και έγινε σχετικά διάσημη όταν η ιστορία της καταγράφηκε από τη Βασίλισσα της Ναβάρ το 1558.
Τσαρλς Μπάρναρντ
Το 1812, το βρετανικό πλοίο Ισαβέλλα ναυάγησε στα ανοιχτά των νήσων Φόκλαντ. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα διεσώθησαν από το αμερικάνικο φαλαινοθηρικό Νανίνα με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Τσαρλς Μπάρναρντ. Λίγο αργότερα ο πλοίαρχος Μπάρναντ κατάλαβε ότι θα χρειάζονταν έξτρα τρόφιμα για τους ναυαγούς και με τέσσερις άντρες αποβιβάστηκε στη νήσο Αετός για να τα βρει.
Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, το βρετανικό πλήρωμα κατέλαβε το Νανίνα και απέπλευσε αφήνοντας πίσω τους ανθρώπους που τους είχαν διασώσει. Ο Μπάρναρντ και οι άντρες διασώθηκαν το Νοέμβριο του 1814 μετά 18 μήνες στο νησί. Με τη δημοσίευση της περιπέτειας του, έγινε γνωστό ότι ο καπετάνιος, ατυχώς, είχε ενημερώσει τους ναυαγούς από το πρώτο βράδυ της διάσωσης πως οι ΗΠΑ και η Βρετανία τυπικά βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση.
Άντα Μπλάκτζακ
Το φθινόπωρο του 1921, μια ομάδα πέντε εξερευνητών με επικεφαλής των Βιαλμούρ Στέφανσον ξεκίνησε την εξερεύνηση της νήσου Ρόνγκελ βόρεια της Σιβηρίας. Η αποστολή είχε τρόφιμα για περίπου ένα χρόνο με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσαν να προμηθευτούν επιπλέον τρόφιμα από το νησί. Μια 23χρονη Εσκιμώα, η Άντα Μπλάκτζακ, προσελήφθη ως μαγείρισσα και ράφτρα. Η Μπλάκτζακ χρειάζονταν τα χρήματα για τη θεραπεία του γιου της που έπασχε από φυματίωση.
Μερικούς μήνες αργότερα και αδυνατώντας να βρουν τροφή στο νησί, τρεις από τους εξερευνητές έφυγαν για να φέρουν βοήθεια αφήνοντας πίσω την Μπλάκτζακ να προσέχει τον τέταρτο που έπασχε από ασιτία και σκορβούτο. Τελικά οι τρεις εξερευνητές χάθηκαν στο άγνωστο και ο τέταρτος πέθανε μάλλον από ασιτία. Μυστηριωδώς, η Μπλάκτζακ κατόρθωσε να επιβιώσει και να διασωθεί τον Αύγουστο του 1923 από έναν συνάδελφο του Στέφανσον.
Μετά την περιπέτεια της και έχοντας συγκεντρώσει αρκετά χρήματα, η Άντα Μπλάκτζακ κατάφερε να σώσει και το γιο της τον οποίο μετάφερε στο Σιάτλ των ΗΠΑ για θεραπεία.
Τζον Άνταμς
Ο Τζον Άνταμς ήταν ο κυβερνήτης του διάσημου πλοίου Μπάουντι. Μετά από μια ανταρσία το 1789 οι στασιαστές αποφάσισαν να εγκατασταθούν στη νήσο Πίτκερν. Για να μην γίνουν αντιληπτοί από το βρετανικό ναυτικό έκαψαν το πλοίο. 20 χρόνια αργότερα, μια άλλη βρετανική αποστολή έφτασε στη νήσο Πίτκερν όπου βρήκε τον Άνταμς να ηγείται μια κοινότητας δέκα γυναικών από την Ταϊτή και αρκετών παιδιών. Είχε ασπαστεί το Χριστιανισμό και είχε μάθει τα παιδιά να διαβάζουν χρησιμοποιώντας τη Βίβλο.
Το βρετανικό ναυτικό του έδωσε αμνηστία και τελικά πέθανε τέσσερα χρόνια αργότερα. Ο βασικός οικισμός του Πίτκερν σήμερα ονομάζεται Ανταμστάουν.
Ερνέστος Σάκλετον
Ο Ερνέστος Σάκλετον, ένας άγγλο-ιρλανδός εξερευνητής, παγιδεύτηκε στην ανταρκτική όταν το πλοίο του «Εντούρανς» παγιδεύτηκε στους πάγους και μετά από 10 μήνες συνεθλίβη για να βυθιστεί. Ο Σάκλετον και οι άντρες του παρέμειναν σε νησίδες πάγου για περίπου πέντε μήνες. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε τρεις μικρές λέμβους για τη νήσο Ελέφαντας που, όμως, ήταν ακατοίκητη και δε θα διασφάλιζε την επιβίωση τους.
Βλέποντας το αδιέξοδο, ο Σάκλετον αποφάσισε να πάρει τις τύχες του πληρώματος του στα χέρια του και με πέντε από τους άντρες του ξεκίνησε ένα ταξίδι 17 ημερών και 800 μιλίων στις χειρότερες θάλασσες του κόσμου για να καταλήξει τελικά στη νήσο Νότια Γεωργία όπου υπήρχε ένας σταθμός φαλαινοθηρικών. Οι έξι άντρες αποβιβάστηκαν στο ακατοίκητο μέρος του νησιού και η τελευταία τους ελπίδα ήταν να διασχίσουν 26 μίλια παγετώνων που τότε θεωρούνταν αδιάβατα. Τελικά ο Σάκλετον και δύο ακόμα κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πορεία και να φτάσουν στο σταθμό τον Αύγουστο του 1916. Με τη βοήθεια της Χιλιανής κυβέρνησης διασώθηκαν όλοι οι άντρες του Σάκλετον.
Γιαν Πέλγκρομ και Βούτερ Λος
Το 1629 το ολλανδικό πλοίο Μπατάβια ναυάγησε στα ανοιχτά της Δυτικής Αυστραλίας. Οι περισσότεροι από τους 316 επιβάτες διεσώθησαν και έφτασαν στο νησιά Αμπρόλχος. Λίγο αργότερα ένας από τους ναυτικούς ο Τζερόνιμους Κορνέλιους ηγήθηκε μιας ανταρσίας 36 αντρών. Προτού καταφθάσει βοήθεια, οι στασιαστές είχαν δολοφονήσει, βιάσει και βασανίσει 125 άντρες, γυναίκες και παιδιά.
Όταν τελικά έληξε η ανταρσία, ο Κορνέλιους και άλλοι στασιαστές συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε ακρωτηριασμό. Μόνο δύο από αυτούς, οι νεότεροι Γιαν Πέλγκρομ και Βούτερ Λος απέφυγαν τον ακρωτηριασμό αλλά αποβιβάστηκαν διά της βίας κοντά στις εκβολές του ποταμού Μέρτσινσον. Κανείς δεν τους ξαναείδε ποτέ και από πολλούς θεωρούνται οι πρώτοι ευρωπαίοι κάτοικοι της Αυστραλίας.
Μερικά χρόνια αργότερα μια ευρωπαϊκή αποστολή κατέγραψε Αβοριγίνες με μπλε μάτια κάτι που σημαίνει ότι ο ένας από τους δύο τουλάχιστον επιβίωσε και έζησε με τους ιθαγενείς για αρκετά χρόνια.
Οι μαζικοί τάφοι των 125 θυμάτων του Κορνέλιους είναι σήμερα τουριστική ατραξιόν.
Χουάνα Μαρία
Το 1835, ρώσοι κυνηγοί βίδρας συγκρούστηκαν με Ινδιάνους στη νήσο Σαν Νίκολας. Οι αιματηρές συγκρούσεις μείωσε δραστικά το ντόπιο πληθυσμό και ιεραπόστολοι της περιοχής πρότεινα την μεταφορά τους στην ενδοχώρα για τη διάσωση τους. Η διάσωση ήταν σχετικά επιτυχής αλλά μια ινδιάνα έμεινε στο νησί καθώς το πλοίο της διάσωσης απέπλευσε νωρίτερα λόγω ισχυρών ανέμων.
18 χρόνια αργότερα ένας αμερικάνος κυνηγός, ο Τζορτζ Νίντεβερ, βρήκε την γυναίκα σε καλή κατάσταση και τη μετέφερε στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια όπου έζησε για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι το θάνατο της.
Ότι δεν κατάφεραν 18 χρόνια απομόνωσης σε ένα ερημικό νησί το κατάφερε η δίαιτα και οι συνθήκες διαβίωσης στη Σάντα Μπάρμπαρα. Η υγεία της άγνωστης γυναίκας χειροτέρευσε αμέσως για να πάθει τελικά δυσεντερία και να πεθάνει.
Η γυναίκα βαπτίστηκε συμβατικά Χουάνα Μαρία και σήμερα είναι θαμμένη στη Σάντα Μπάρμπαρα.
Αλεξάντερ Σέλκιρκ
Ο Αλεξάντερ Σέλκιρκ ήταν ένας ταλαντούχος ναυτίλος από τη Σκωτία και υπηρέτησε στη γαλέρα «Τσίνκουε Πορτς». Μετά από αρκετές μάχες με το ισπανικό ναυτικό, ο Σέλκιρκ ήταν πεπεισμένος ότι το πλοίο θα βυθιστεί κάτι που διαβίβασε χωρίς επιτυχία στον καπετάνιο της γαλέρας.
Έχοντας αποτύχει να πείσει τον καπετάνιο, ο Σέλκιρκ απαίτησε να τον αποβιβάσουν σε ένα έρημο νησί στο αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντεζ της Χιλής. Εκεί παρέμεινε για τέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες. Τελικά διεσώθη το 1709 από μια άλλη βρετανική αποστολή.
Με την επιστροφή του Σέλκιρκ η ιστορία του έγινε γνωστή και δραματοποιήθηκε στην πασίγνωστη νουβέλα του Ντάνιελ Ντεφόε «Ροβινσόνας Κρούσος». Οι ανησυχίες του Σέλκιρκ δικαιώθηκαν και το «Τσίνκουε Πορτς» βυθίστηκε ένα μήνα μετά την αποβίβαση του στο νησί.

(otherside)

Εργαστηριακη αναλυση της γυναικας...

Στοιχείο : Γυναίκα
Σύμβολο : Wo
Εφευρέτης : Αδάμ
Ατομική μάζα : Αποδεκτή στα 53.6 κιλά, αλλά κυμαίνεται μεταξύ 40-200 κιλά. :mB_kalo_e:
Γεωγραφική εμφάνιση : Αφθονες ποσότητες σε όλες τις αστικές περιοχές

ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
1. Επιφάνεια συνήθως καλυμμένη με μπογιά. :rolleyes:
2. Δεν βράζεται με τίποτα, ωστόσο παγώνει στιγμιαία χωρίς κανένα προφανή λόγο.
3. Λιώνει κάτω από ειδική μεταχείριση.
4. Πικρή αν χρησιμοποιηθεί με λανθασμένο τρόπο.
5. Βρίσκεται στην φύση σε διάφορες καταστάσεις από παρθένο μέταλλο μέχρι συνηθισμένο ορυκτό.
6. Υποχωρεί αν δεχτεί πίεση στα σωστά σημεία.

ΧΗΜΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
1. Έλκεται πολύ ισχυρά από το χρυσό, ασήμι και μια τεράστια γκάμα πολύτιμων λίθων.
2. Απορροφάει τεράστιες ποσότητες ακριβών ουσιών. :2funny:
3. Μπορεί να εκραγεί στιγμιαία χωρίς κάποιο προειδοποιητικό σημάδι.
4. Αδιάλυτη σε υγρά, αλλά η δράση της αυξάνεται με την χρήση αλκοόλ.
5. Ο πιο ισχυρός χρηματο-μειωτικός παράγοντας στο σύμπαν.

ΧΡΗΣΕΙΣ:
1. Σαν διακοσμητικό στοιχείο, κυρίως μέσα σε σπορ αμάξια.
2. Ισχυρός παράγοντας μείωσης άγχους.
3. Ισχυρός παράγοντας γενικού καθαρισμού.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ:
1. Αγνό δείγμα γίνεται ροζ αν βρεθεί στην φύση.
2. Παίρνει πράσινο χρώμα αν τοποθετηθεί δίπλα σε ένα ανώτερο δείγμα.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ:
1. Ιδιαίτερα επικίνδυνη εκτός και αν χειριστεί από έμπειρα χέρια.
2. Παράνομη η κατοχή άνω της μίας, αν και μπορούν να συνυπάρχουν αρκετές αρκεί τα δείγματα να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο

(ανάρτηση από blog...)